Tanık: "internet 2007’de Başladı"

Marmara Belediyeler Birliği’nin misafiri olan www.rotahaber.com Genel Yayın Yönetmeni Ünal Tanık, “Türkiye’de internet, gerçek anlamda...

Marmara Belediyeler Birliği’nin misafiri olan www.rotahaber.com Genel Yayın Yönetmeni Ünal Tanık, “Türkiye’de internet, gerçek anlamda 2007’de başladı” dedi.

www.rotahaber.com Genel Yayın Yönetmeni Ünal Tanık, Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen Medya Masası’nın konuğu olarak birim müdürlerinin sorularını yanıtladı ve belediyelerle ilgili görüşlerini aktardı.

“Türkiye’de 1980’lere kadar gazeteler, bir de TRT vardı. Körfez Savaşı’yla beraber TV’lerin önemi arttı ve medyada liderlik çatışmaları başladı” diyerek sözlerine başlayan Tanık, Türkiye’ye internetin 1993’te gelmesine rağmen yaygınlığının 2007’de arttığını belirtti. Tanık, “Türkiye’de internet gerçek anlamda 2007’de başladı. Çünkü 2007’de internet kullanımı ADSL ile ucuzlayarak artış gösterdi. Bu bakımdan Türkiye’de internet haberciliğinin de doğum tarihi 2007’dir. İnternet yakın gelecekte gazeteleri geride bırakacak. Gazete tirajları her yıl düşüyor. 2007’de 4 milyon 850 bin olan toplam gazete tirajı, 2008’de 4 milyon 750 bine, 2009’da 4 milyon 580 bine 2012’de 4 milyon 420 bine düşmüştür. Medya okuryazarlığı artarken gazete tirajlarının düşmesi, internet haberciliğinin gelişmesidir” dedi.

Reklam
Reklam

“İNTERNET, GAZETELERİ GERİDE BIRAKACAK”

Tanık, açıklamalarının devamında, “İnsanlar yine haber okuyacak. Ancak 5 sene içerisinde gazete-internet yarışında gazeteler geride kalacak. İnternet gazeteleri geçecek ancak televizyonlar bir süre daha liderliği sürdürür. İnternete karşı diğer mecraların barınma imkânı yok. Gazete ve televizyonlarda zaman sıkıntısı var. İnternette bu yok. Bu yüzden karşı duramaz. Sosyal medyayı da ihmal etmeyelim. Twitter ve Facebook’u kimse es geçemez. Sosyal medya önemli ama önceliklerimizi doğru yapmalıyız. Günde 2-3 saat mesai veren, kendine kötülük eder” diye konuştu.

“ALGI YÖNETİMİ ÇOK ÖNEMLİ”

Medya üzerinden algı yönetiminin önemli olduğunu da sözlerine ekleyen Ünal Tanık sözlerini şöyle tamamladı;

“Algı yönetiminin oldukça önemli bir kavram olduğunu düşünüyorum. Dünyada çevreye en çok desteği veren kuruluşlar, aslında çevreyi en fazla kirletenlerdir. Yine ‘sağlık sağlık’ diye bağıranlar, sağlıksızlık veren firmalardır.”

GENEL SEKRETER ÇETİNKAYA’DAN TEŞEKKÜR

Reklam
Reklam

Marmara Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Züver Çetinkaya ise, katılımdan ötürü Rotahaber Genel Yayın Yönetmeni Ünal tanık’a teşekkür ederken, Birlik Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin önderliğinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Marmara Belediyeler Birliği Basın Danışmanı Fatih Sanlav da Medya Masası buluşmaları kapsamında, medyanın tanınmış isimlerinin yanında haber merkezi yöneticileriyle de bir araya gelineceğini aktardı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz