Tanıklık Günleri Açıklamasının Bugünkü Konuğu Müyesser Yıldız Oldu

Tutuklu Gazetecilere Özgürlük Platformu’nun tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması için düzenlediği “Tanıklık Günleri”ne bugün gazeteci Müyesser...

Tutuklu Gazetecilere Özgürlük Platformu’nun tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması için düzenlediği “Tanıklık Günleri”ne bugün gazeteci Müyesser Yıldız da destek verdi. Yıldız, “İnşallah daha ağır bedeller ödemeyiz” dedi.

İstanbul Adalet Sarayı önünde bir araya gelen Gazetecilere Özgürlük Platformu’nun gazetecilerin serbest bırakılması istemiyle düzenlediği “Tanıklık Günleri’ne bugün Oda Tv davasında 18 Haziran’da tahliye edilen gazeteci Müyesser Yıldız da katıldı. Grup adına konuşma yapan Yıldız “Biz bedel ödedik, ödeyeceğiz inşallah daha ağır bedeller ödemeyiz. biz bu bedelleri kendimiz için değil milletimiz için ödedik” dedi.

Reklam
Reklam

“Oğlum İlim, Soner Yalçın’ın oğlu, genç Barışlar ve hepimizin gençleri için bedel ödedik” diyen Yıldız “Elbette bunun bir kin intikam sonucu olmamalı. Tuncay Özkan kızı Nazlıcan’a söz vermiş tahliye olduğunda bu dönemi asla bir kin intikam meselesi haline getirmeyeceğine dair” şeklinde konuştu.

Yıldız’ın konuşmasının ardından, Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunan Tuncay Özkan’ın kızı Nazlıcan Özkan da bir açıklama yaptı. Babasının gazeteciliğinden mesleğinden yazarlığından vazgeçmediğini belirten Nazlıcan Özkan “Meslektaşları gibi gazeteciliği konusunda bir şey diyemem ama ben yazdığı mektupları ve el yazısıyla yazdığı 6 kitaba, on binlerce sayfaya tanıklık ettim. Ben iş aşkına1371 gündür tanıklık ediyorum. Direniyor. Sinmedi. Bu direnç kimse haksız yere tutuklu kalmayana kadar devam edecek” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz