Tanık’tan Chp Kadın Kolları Genel Başkanı Dokuzcan'a Ziyaret

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan’ı makamında ziyaret etti.CHP...

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan’ı makamında ziyaret etti.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan’ı CHP Genel Merkezi’nde ziyaret eden Bülent Tanık, Dokuzcan’a Çankaya Belediyesi’nin kadınlara yönelik projelerini anlattı. Kadın Sığınma Evi’nden gündüz bakımevleri ve köylerde uygulanan kadın el emeği ürünlerine kadar pek çok proje hakkında detaylı bilgi veren Tanık, kadınların kendilerine güvenmeleri, sosyal ve ekonomik hayata katılmaları için ellerinden geleni yaptıklarını kaydetti. Kadınları ekonomik anlamda özgürleştirmek adına şimdiye kadar Türkiye’de hiç uygulanmamış kadın temizlik işçileriyle birçok kadına iş imkanı sağladıklarını dile getiren Tanık, belediyenin kadın istihdam politikaları çerçevesindeki uygulamalarında kadın temizlik işçilerinin çalışabilecekleri, evdeki sorumluluklarına zaman ayırabilecekleri ve günün aydınlık saatlerinde çalışabilecekleri bir ortam hazırladıklarını ifade etti. Tanık, Ankaralıların da çalışan kadınların sırtını sıvazlayarak, onlara sahip çıktıklarını vurguladı.

Reklam
Reklam

Küresel buhran dönemlerinin en çok kadınlara yansıdığını ve bunu aşmak için ‘yeni toplumcu belediyecilik’ çerçevesinde “Kadın Dostu Çankaya” anlayışı ile kadınları sosyal ve ekonomik hayata katarak faydalı bir iş yaptıklarına inandıklarını dile getiren Tanık, kadına yönelik şiddet konusunda da Kadın Sığınma Evi ile birçok kadına barınma, korunma ve İŞKUR kursları desteğiyle iş imkanı sağladıklarını önemle vurguladı. Yapılan uygulamaların Kadın Sığınma Evi’ne Almanya, Danimarka gibi ülkelerden ziyarete gelen heyetler tarafından övgüyle karşılandığını belirten Tanık, Çankaya Belediyesi ve kadın erkek fırsat eşitliğine inanan bir kişi olarak kadınlar için daima yararlı projeler yapacaklarını kaydetti.

Başkan Tanık, Çankaya Belediyesi Toplumsal Dayanışma Merkezleri’ndeki kurslarla kadınların el becerileriyle meydan getirdikleri ve Çankaya’ya bağlanan köylerde yaşayan kadınların ürettikleri reçel, tarhana gibi ürünlerini satabilecekleri “Kadın El Emeği Pazarı” ile kadınları güçlendirmeyi amaçladıklarını vurguladı. Çankaya Belediyesi’nin “Öncü Kadın Sağlıkçılar” ile yeni bir projeyi hayata geçirmeyi planladıklarını ifade eden Tanık, sağlık eğitmenleriyle özellikle gece kondu bölgelerinde yaşayan kadınların yakınlarında ve komşularında sağlık bilincini oluşturmaları amacıyla eğitim verileceğini belirtti.

Reklam
Reklam

“ENGELLERİ KALDIRIYORUZ”

Kadın Kolları çalışmaları kapsamında Ankara’ya özel önem verdiklerini belirten Dokuzcan ise, 7 ayda 7 bölgede girilmedik mahalle bırakmayacaklarını, bunların yanında Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyük kentlerde özel bir çalışma yapacaklarını söyledi. Dokuzcan, engelli kadınların engellerini ortadan kaldırmak amacıyla gerek kendisi engelli olduğu için gerekse engelli yakınına bakmak zorunda olduğu için evden çıkmayan kadınlara destek amaçlı uygulamalarından bahseden Tanık’a, kadınlar adına teşekkür etti.

Parti olarak evdeki kadınlara yönelik çalışmaların önemine de değinen CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, bu konuda Çankaya Belediyesi ile birlikte çalışmalar yapılabileceğini ve bundan Kadın Kolları MYK’sı olarak memnuniyet duyacaklarını sözlerine ekledi. Dokuzcan ayrıca, belediyenin kız öğrencilere yurt imkanı sağlayan 350 kişi kapasiteli Atatürk Gençlik Merkezi’nin de önemli bir belediye hizmeti olduğunu kaydetti.

Ziyaretin sonunda Bülent Tanık’ın hediye ettiği Atatürk portresi önünde birlikte fotoğraf çektirmek isteyen Hilal Dokuzcan, bu hediyenin anlamlı ve çok değerli olduğunu belirterek teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz