Tanıtma Genel Müdürü Taşbaşı; “fethiye İçin Tüm İmkanları Seferber Edeceğiz”

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, “Fethiye için tüm imkanları seferber...

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, “Fethiye için tüm imkanları seferber edeceğiz” dedi.

Fethiye’de 6.0 büyüklüğündeki depremde can ve mal kaybı olmamasına rağmen, yazılı ve görsel basında çıkan deprem ve tsunami beklentisi haberleri rezervasyon iptallerini de beraberinde getirdi. Yerli turist beklentisi içindeki Fethiye’nin rezervasyon iptallerinin önlenip turizmde artıya geçilmesi için harekete geçen Kültür ve Turizm Bakanlığı bir dizi tedbir alıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, Fethiye’ye gelerek sektör temsilcileri ile bir toplantı gerçekleştirdi. Yat Butik Otel’de yapılan toplantıya Ak Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, Fethiye Kaymakamı Mehmet Ali Karatekeli, Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, FETOB Başkanı Yavuz Torunoğulları, TÜRSAB Fethiye Yürütme Kurulu Başkanı Salih Taşçı, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan, AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Mustafa Ali Türkan ve sektör temsilcileri katıldı.

Reklam
Reklam

Toplantıda Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, “Fethiye’de meydana gelen depremde can ve mal kaybı yaşanmaması sevindiricidir. Böyle duruma rağmen çıkan haberlerin turizmi olumsuz etkilediği, düşünülürse, devlet olarak tüm imkanları seferber edeceğiz. Yerli ve yabancı turistte bir sıkıntı bekliyorsak Fethiye için tanıtım yapabiliriz. Hemen yurtdışındaki müşavirler ile görüşüp yabancı gazeteci gurubu getireceğiz. Ayrıca yerli gazeteci gurubunu da Fethiye’de ağırlayacağız. Özellikle İngiltere’de agresif tanıtım için bir reklam yapabiliriz. Tur operatörleri ile konuşup reklam kampanyalarını yükselteceğim. Deprem Profesörü Ahmet Mete Işıkara’yı hemen televizyonlara çıkarıp korkulacak bir şey yok dedirtebiliriz. İç piyasada yerli turistin gelmesini engelleyici bir şey varsa hep beraber yarından itibaren proje üreterek Fethiye adına çalışma yapalım. Fethiye’nin bir fay üzerinde olmadığını, devletin gerekli önlemleri aldığını, arkadaşlar bunu duyurdular. Depremi gündemde tutmamak için Fethiye ile ilgili değişik turizm haberleri yaptıralım” diye konuştu.

Reklam
Reklam

“İNGİLİZLERDE DÜŞÜŞ SÖZ KONUSU, RUSLARDA ARTMA VAR”

Türkiye’nin yurtdışında özellikle Avrupa ve Rusya’da çok önemli tanıtımlar yaptığını bu konuda paralar harcadığını söyleyen Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, “İngilizlerde genelde bir düşüş söz konusu iken Rus turist sayısında artma var. Alman turistler ise baş başa görünüyor. Last Minute dönük rezervasyon yapıyoruz. Yurt dışında hakikaten bir sıkıntı bekliyorsak Fethiye için özel tanıtım yapabiliriz. Ruslarda Fethiye bölgesine ilgi var. Rus turistler kararlılar. Dedikodulara bakmıyorlar. Avrupa’dan ve Rusya’dan bir gazeteci gurubu getirebiliriz. Hayatın ne kadar normal olduğunu onlara gösterebiliriz. Last Minute ile bu işi arttıralım istiyoruz. Şuanda sezon başında turizm biraz ekside görünüyor. Ama Türkiye mevsiminin soğuk olmasından dolayı sıkıntı yaşadık. Turist bilinçli. Hava sıcaklıklarına bakıyor. Ayrıca dünyada ekonomik kriz var. Yunanistan, İtalya, İngiltere, İspanya’da aynı şekilde etkilendi. İngilizler iç tatil imkanlarını zorlayın, karavanlarınızla İngiltere içinde tatil yapın diye önerilerde bulunuluyor. İngilizler, Avrupalı insanlar ekonomik krize ve Euro 2012 kupası maçlarının sonuna göre yinede tatile çıkacaklardır. Çünkü tatilden vazgeçmiyorlar. Avrupalı mutlaka tatile çıkmak istiyor. Fethiye son dönemde Türkiye’ye güzel tesisler kazandırdı. Hanutçuluk ve ayıplı mal dediğimiz ucuz malı pahalıya satma alışkanlığından vazgeçti. Turizmde kaliteyi arttırdı. Turistler organik şeyleri istemeye doğal, eski halini korumuş yerleri arıyor. Bu özelliklerin hepsi Fethiye’de var. Fethiye buna uygun bir yer. Fethiye gelecekte turizmde patlama yapacak bir bölge. Fethiye’nin zenginlikleri hakikaten çok. Fethiye iyi bir gelişme gösteren turizm alanıdır. Fethiye’nin özel broşürlerinin yapılması için para da göndereceğiz. Buradaki büyümenin sağlıklı olmasını istiyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

(MB-İK)

MİLLETVEKİLİ ALİ BOĞA, “TURİZM BAKANLIĞI’NDAN TANITIM DESTEĞİ İSTİYORUZ” DEDİ

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtım Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı ile turizmcilerin Yat Butik Otel’de yaptığı toplantıda konuşan Ak Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, deprem günü Fethiye’de olduğunu, ancak can kaybı ve hasar olmayınca sevindiklerini ve üzerinde durmadıklarını, fakat medyada çıkan haberlerin üzerine rezervasyon iptallerinin önlenmesi için yönlendirme desteği istendi. Yurtiçi ve yurtdışında Fethiye için tanıtım desteği istediklerini, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile görüştüğünü, konuyla ilgili olarak mecliste de konuşma yapmak istediğini, fakat bir hafta sonraya sıra olduğunu, Fethiye’deki binaların deprem yönetmeliğine göre yapıldığından önemli bir testten geçtiğini belirterek, “Burada Fethiye, Japonya gibi yaşayabilmektedir. Deprem olsa da hayat normal gitmektedir. Çünkü binalarımız sağlamdır. Gerçeğini anlatabilmeliyiz” dedi.

Fethiye’nin turizm değerleri konusunda da açıklamada bulunan Milletvekili Ali Boğa, “Babadağ teleferik projesi hayata geçmesi, yamaç paraşütü uçuşlarını da biraz daha disiplin altına alınması, Fethiye’nin turist rakamları ile turizm girdileri çok fazla artacaktır” dedi.

Reklam
Reklam

“Fethiye’de gulet yat yapım işini icra edebilirsek turizm kümesi içindeki sektörleri birleştirip bütünleştirebilirsek, pastayı büyütebilirsek herkes payını alacaktır. Önemli olan proje geliştirecek ekipler oluşturmalıyız” diyen Ali Boğa, “Sivil toplum kuruluşları ortak projeleri yapıp ilgili bakanlıklara birlikte götürebiliriz. Dinamik bir altyapı bulunabilir. Fethiye’de hiçbir şey için geç kalınmış değildir. Bunun için kafaların içindeki prangaları atmamız gerekir” dedi.

KAYMAKAM KARATEKELİ; “FETHİYE TURİZMİNİ KAYAKÖY MARKALAŞTIRACAKTIR” DEDİ

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı’nın başkanlığında Yat Butik Otel’de yapılan toplantıda turizmcilere konuşan Fethiye Kaymakamı Mehmet Ali Karatekeli, “Fethiye’de meydana gelen depremin hemen ardından Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın kendisini aradığını ve bilgi aldığını belirterek, “Bakanımız yurtdışından aradı. Konu hakkında bilgi aldı. Can ve mal kaybı olmadığını aktardım” dedi.

Deprem nedeniyle vatandaşlardan 21 müracaat yapıldı, 3 tanesinde hasar var. Diğerlerinde ciddi bir şey yok. Biraz korku yaratıldı. Deprem konusuna dönülmemesi gerektiğini düşünüyorum. Fethiye turizminin bir üst sınıfa çekebilecek çok önemli değerleri var. Bunların bazıları Bakanlığımızın da gündeminde Ölüdeniz Babadağ Teleferik Projesi ile Kayaköy projesi Fethiye’yi markalaştıracak projelerdendir. Asıl bakanlıktan beklenen bu projeyi kısa sürede hayata geçirmeliyiz. Burada bir kısmının açık hava müzesi olarak bir kısmının da konaklama olarak gerçekleştirilmesini istiyoruz. Fethiye Körfezi’ne akan dereler ıslah ediliyor ama bu daha hızlı yapılmalı. Körfezin temizliği önemli. Körfez elden çıkıyor. Fethiye Körfezi’nin temizliği yapılırsa turizme ivme katacaktır. Kruvazör turizmini arttıracaktır. Körfezin dolduğu o kadar belli ki kısa süreli bir su çekilmesinde hemen biriken çamurlar görülebiliyor. Körfezin sahibi yok. Hangi bakanlık bunu sahipleniyor belli değil. DLH’mı? Kim kaynak ayıracak. Yat çekek yerinin siyasi ve bürokratik desteğe ihtiyacı var. Karaot’a taşınması rölantiye düştü. Sektör bu konuda sıkıntı içinde. Sektörün içinden biz bu işi beceremeyeceğiz sesleri gelmeye başladı. Orman Bakanımız, Fethiye’ye yeni tesisler için yer bulunmasını istemişti. Ancak sonu alınamadı. Turisti bekliyoruz ama yatak kapasitemiz yetersiz. Şuanda 42 bin civarında olan yatak kapasitesinin 12 bini niteliklidir. Öncelikle nitelikli yatak sayısı arttırılmalıdır. Otellerimizin ağırlıklı olarak bulunduğu Ovacık, Hisarönü, altyapı olarak büyük sıkıntı çekiyor. Fethiye’nin yatak kapasitesinin yüzde 60’ının bulunduğu bu bölgede arıtma kanalizasyon proje çalışmaları bitmesine rağmen ihale işinde ilerleme kaydedilemiyor. Biz Fethiye için Turizm Bakanlığı’ndan pozitif ayrımcılık istiyoruz. Çünkü Fethiye ekstra tanıtılmalıdır. Özelliklerini kaybetmemiş turizmin göz bebeği olan Ölüdeniz’i içinde tutan Fethiye bu desteği hak ediyor” dedi.

Reklam
Reklam

TORUNOĞULLARI SİTEMDE BULUNDU

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı’ın Fethiye Yat Butik Otel’de yaptığı toplantıda söz alan Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Yavuz Torunoğulları, depremin ardından özellikle iç turizmde rezervasyon iptalleri yaşandığını belirterek, “Bunların önlemi için ve deprem haberlerinin izinin kaybedilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığının şemsiyesinin iplerinin açılmasını isterdik. Sektör olarak çok yıprandık. Bakanlıktan bu konuda yardım göremedik. Bakanımız, müsteşar, genel müdür olarak bir destek göremedik. Biraz duygusal yaklaşıyorum. Birazcık ta sitemde bulunuyorum” dedi.

Geçtiğimiz günlerde FETOB olarak arama konferansı yaptıklarını, raporunu bakanlığa ulaştıracaklarını söyleyen Yavuz Torunoğulları, “2010 ile 2012 rakamları karşılaştırıldığında İngiltere pazarında kayıp var. Avrupa kupası bittiğinde Last Minute’i kullanacaklar. Yüzde 75’lik İngiliz pazarını Fethiye ve Muğla üzerinde birleştirelim. Deprem hafızasını canlı tutmadan iç pazar politikası uygulayalım. Ölüdeniz ve Fethiye’yi ön plana çıkaran acil reklama ihtiyacımız var. Çünkü rezervasyon iptalleri yaşanmakta” dedi.

Reklam
Reklam

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı da “Hemen bugünden itibaren Ankara’ya gelin fikir cimlastiği yapıp, birlikte proje üretip Fethiye’yi tanıtım atağına geçirelim. Yurt dışı müşavirler ile görüşüp yabancı basını getireceğim. İngiltere’de başlatılan bir saha çalışması var. Yüzde 50 Bakanlık destekli olan bu çalışmada Fethiye’yi öne çıkarabiliriz. Bakanlık olarak yanınızdayız. Yine Fethiye Göcek bölgesini İngiltere’de workshoplar yaparak tanıtımı sağlayabiliriz” dedi.

Toplantıda ayrıca Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan, FETAB Encümen Üyesi Günsenin Günel ve TÜRSAB Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Hikmet Selçuk, Fethiye turizm sorunları ve çözüm önerileri konusunda görüşlerini de anlattılar.

TANITMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN ÖLÜDENİZ’E 1 MİLYON TL DESTEK

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı’nın Yat Butik otelde yaptığı toplantıda Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, Fethiye-Ölüdeniz yolunun asfalt bakımı için 1 Milyon TL’ye ihtiyaç olduğunu, Ölüdeniz’in Turizm alanı olarak görülmediğini, pansiyonculuk yapılması şeklinde düşünülmüş imar planının bulunduğunu, İmar planının acilen değiştirilmesi gerektiğini, Ovacık ve Hisarönü bölgesinin kanalizasyon ve arıtma tesisinin acilen yapılması gerektiğini bir türlü ihalesinin yapılmadığını, Eylül ayında yapılacak Ölüdeniz Hava Oyunları’na maddi destek beklediklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Turizm Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, yeni bir yasa çıktığını, bu yasaya göre Ölüdeniz’in turizm koruma ve geliştirme alanı olması gerektiğini, böyle olursa teşviklerden faydalanmasının kolaylaşacağını söyleyerek, “Bu yönde çalışma yapılması için birlik ve beraberlik gösterelim” dedi.

“Ölüdeniz yolu için de 2007 yılında yapılan bu yola 1 Milyon TL’yi hemen verebiliriz” diyen Taşbaşı, “Ölüdeniz’de kitle turizmi yapılıyor. Ölüdeniz Türk turizminin can damarıdır. Hava oyunları içi de gerekli desteği vereceğiz” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz