Tanjevic: "Çok zor bir seri oynanıyor"

Beko Basketbol Ligi play-off final serisi dördüncü maçında Efes Pilsen'e 68-77'lik skorla kaybeden Fenerbahçe Ülker'de Başantrenör Bogdan Tanjevic, serinin çok zorlu geçtiğini belirtti.

Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Bogdan Tanjevic, serinin çok kaliteli olduğunu söylerken, "Her iki takım da deplasmanda iki maç kazanma başarısı gösterdi. Sanırım seyirci baskısı da bu sonuçlarda etken oldu. Daha iyi basketbol oynayacağımıza inanıyorum. Herşeyden önemlisi Ayhan Şahenk'te bir maç daha kazanmalıyız. Çünkü bunu başarmak zorundayız. Hayatımda yaşadığım en zor serilerden birisi. Türk basketbolu açısından çok önemli karşılaşmalar oynanıyor" dedi.

Reklam
Reklam

Fenerbahçe Ülker Şube Direktörü Nedim Karakaş, mutlaka kazanmak istedikleri bir maçı kaybettiklerini belirtirken, "Fark bir ara 14 sayıya kadar çıkmasına rağmen geri dönmeyi başardık. Ancak Efes Pilsen de kontrolü bırakmadı. Rakibimizi aldığı galibiyet için tebrik ediyorum. Ancak seri hiçbir şekilde bitmedi. Oynanan dört maç bizlere saha avantajı olmadığını gösterdi. Son iki maçı iyi incelememiz gerekiyor. Seri tüm basketbolseverlerin tahmin ettiği gibi devam ediyor. Bu mücadele sonuna kadar devam edecek" açıklamasında bulundu.

Fenerbahçe Ülker kaptanı Damir Mrsic ise, "Evimizde iki maç kaybedeceğimizi kimse beklemiyordu. Efes Pilsen son iki maçı iyi oynadı. Biz de iyi basketbol sergileyemedik. Özellikle ikinci çeyrekte iyi değildik. Efes Pilsen hatalarımızı iyi değerlendirerek maçı kazandı. Biz yeniden kazanmaya çalışacağız. Türk basketbolu için çok iyi bir seri oynanıyor. Umarım böyle devam eder." dedi.

İlk iki maçta aldıkları galibiyetlerin avantajını kullanamadıklarını söyleyen Ömer Onan, "Bugün istediğimiz savunmayı sergileyemedik. Hep geriden oyunu takip ettik. Seride durum 2-2'ye geldi. Biz kendimize güveniyoruz. Özellikle son iki maçta iyi savunma yapamadık. Shumpert çok yüzdeli oldu. Ona önlem almamız gerekiyor" dedi.

Reklam
Reklam

Serinin yeniden başladığını söyleyen Oğuz Savaş, "Seri 2-2'ye getirildi. Her şeye yeniden başlıyoruz. Üçüncü ve dördüncü çeyrekte iyi oynayamadık. Şayet bir önceki maçı kazansaydık her şey daha farklı olabilirdi. Kaybedilen bir şey olduğuna inanmıyorum. Biz sadece bir maç kaybettik. Ayhan Şahenk'te kazanmak için oynayacağız. Her maç Euroleague kalitesinde oynanıyor. Beko Basketbol Ligi finaline de bu yakışıyor" ifadesini kullandı.