Tanjevic: Gelecek Yılların Milli Takımı'nı Oluşturuyoruz

A Milli basketbol Takımı, Euro Basket 2013 Elemeleri’ndeki sekizinci ve sonuncu maçında bu akşam Fenerbahçe...

A Milli basketbol Takımı, Euro Basket 2013 Elemeleri’ndeki sekizinci ve sonuncu maçında bu akşam Fenerbahçe Ülker Sports Arena’da Çek Cumhuriyetini 81-58 mağlup etti.

Maçı 19 sayının üzerinde tamamlamasından dolayı Euro 2013’e direk katılma hakkı kazanan A Millilerde, maçın ardından basın toplantısında konuşan Baş Antrenör BogdanTanjevic, gelecek yılların Milli takımını oluşturduklarını söyledi.

YENİ BİR MİLLİ TAKIM OLUŞTURUYORUZ

Tanjevic, “Bizim için kazanmak çok önemliydi. Takım o kadar iyi oynadı ki 19 sayının üzerine çıktık. Genç oyuncularla mücadele etmek risk olsada önümüzdeki 4-5 yılın Milli takımını oluşturmaya çalışıyoruz. Hepimiz çok mutluyuz. Amacımız, Avrupa ve Olimpiyatlarda madalya almak” dedi. Tanjevic, bir basın mensubunun Türkiye Milli Takımındaki geleceğini sorması üzerine, “Geleceğim ile ilgili tek düşüncem sağlığım.” diyerek cevap verdi.

Reklam
Reklam

Maçın ardından basın toplantısına konuşan A Milli Bsketbol takımı oyunculardan Doğuş Balbay, savaşıp kazandıklarını söyledi. Balbay, “Gerçekten ilk maçta bize yakışmayan basketbol oynamıştık. Bu maçta ise bize yakışan bir şekilde savaştık ve kazandık. Bizi destekleyen Türk halkına teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Çek Cumhuriyeti Antrenörü Pavel Budinsky ise basın toplantısında Türkiye’yi kutladıklarını söyledi. Budinsky, “Öncelikle Türkiye’yi tebrik ediyorum. Çok sert oynadılar ve harika savunma yaptılar. Bizden çok daha iyi mücadele eden Türkiye’yi kutluyorum. Bizde grubu 3. olarak tamamladık bu yüzden mutluyuz.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: