Tanju Çolak'tan sigaraya boykot

İSTANBUL (İHA) - Eski milli futbolcu Tanju Çolak, '9 Şubat Sigarayı Boykot Günü' kapsamında gerçekleştirilen organizasyonda sembolik kaledeki sigara adama gol attı.

'9 Şubat Dünya Sigarayı Boykot Günü' nedeniyle The Marmara Oteli'nde bir program düzenlendi. Sigarayla Savaşanlar Vakfı (SSV) tarafından düzenlenen organizasyona SSV Başkanı Ubeyd Korbey, Türkiye Sigarayla Savaş Derneği Genel Başkanı Dr. Mustafa Aydın, Beyoğlu Belediye Başkanı A. Misbah Demircan, Sağlık eski Bakanı Bülent Akarcalı, Sağlık eski Bakanı ve Memorial Hastanesi Kalp Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez, Prof. Dr. Orhan Kural, eski milli futbolcu Tanju Çolak ve çok sayıda davetli katıldı.

Reklam
Reklam

Toplantıda bir konuşma yapan SSV Başkanı Ubeyd Korbey, Türkiye'de 2006 yılında sigara nedeniyle 114 bin kişinin öldüğüne dikkat çekerek, "Oysa 90'lı yılların başlarında ülkemizde sigaradan kaynaklanan ölümler yüz bin civarındaydı. Bu rakamın her yıl düşmesi gerekirken, 15 yılda yüzde 14 oranında yükselmesini endişe verici olarak buluyorum" dedi.

Organizasyonda sigara bıraktırmaya yardımcı vücut bandını kullanarak sigarayı bırakanlar ödüllendirilirken, ödül töreninin ardından Taksim Meydanı'na kurulan sembolik kalede milli futbolcu Tanju Çolak, sigara adama penaltı attı. Etkinliğin son bölümünde bilim adamları, uzmanlar, yerel yöneticiler, sporcular ve sigarayla savaşan gönüllülerden oluşan grup, İstiklal Caddesi'nde bir yürüyüş yaparak sigara içen vatandaşlara sigara bırakmaya yardımcı vücut bantlarını dağıtttı.