Tankın Yapım Işini 3 Taşeron Firma Üstlenmiş

Samsun’da Eti Bakır İşletmeleri'nde amonyak tankının yapım aşamasında düşmesi sonucu 5 kişinin hayatını kaybettiği, 14...

Samsun’da Eti Bakır İşletmeleri'nde amonyak tankının yapım aşamasında düşmesi sonucu 5 kişinin hayatını kaybettiği, 14 kişinin de yaralandığı iş kazası ile ilgili 10 kişi gözaltına alındı. Soruşturma sırasında 3 farklı taşeron firmanın tankın yapım işini birbirlerine verdiği belirlendi.

Samsun'un Tekkeköy ilçesinde bulunan Eti Bakır İşletmeleri'nde amonyak tankının yapımı sırasında meydana gelen iş kazasından üzerlerine tonlarca ağırlığındaki tank kapağının düşmesi sonucu 5 işçi hayatını kaybetmiş, 14 işçi de yaralanmıştı. İş kazası üzerine Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, aralarında Cengiz Holding ve Etibakır İşletmesi yöneticileri ile taşeron firma çalışanlarının bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.

Reklam
Reklam

Gözaltına alınan taşeron firma yetkilileri İ.Ç. (49), H.Ç. (56), Eti Bakır İşletmeleri sorumlusu A.O.C. (34), bu şirketin işi verdiği taşeron firmanın sorumlusu İ.A.'nın (38) yanı sıra H.B. (42) ile Y.K.B.
(52), B.D. (35), A.Ö. (65), vinç operatörü O.Y. (62) ve S.D. (34) adliyeye sevk edildi.

Soruşturma kapsamında amonyak tankı yapım ihalesinin Eti Bakır İşletmesi tarafından bir taşeron firmaya verildiği, işi alan taşeron firmanın yapım işini başka bir taşeron firmaya verdiği belirlendi.

'Taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek ve yaralanmasına sebebiyet vermekten' işlem yapılan 10 kişinin savcılıktaki ifade işlemleri sürüyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: