Tanrıverdi: Bunların yaptıkları siyaset değil. 'cambaza bak' taktiğidir

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, AK Partili belediye başkanlarının hizmetleriyle, projeleriyle yarışamayanların bahaneler...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, AK Partili belediye başkanlarının hizmetleriyle, projeleriyle yarışamayanların bahaneler üreterek iftiralar attıklarını açıkladı. Tanrıverdi, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’nin iftiralara maruz kaldığını belirterek, "CHP’nin tutunduğu ip daha önce İstanbul ve Ankara’da olduğu gibi Kayseri’de de çürüktü. Neticede bu iddiaların boş olduğu ortaya çıktı. Yargı kararını verdi. Bu karar karşısında yüzü olanın yüzü kızarır. Ama nerede yüz sahibi. Bunların yaptıkları siyaset değil. Cambaza bak taktiğidir." dedi.
Hüseyin Tanrıverdi, partisinin, Büyükşehir Belediye Başkanları İstişare Toplantıları Kayseri Buluşması’na katıldı. İki gündür devam eden toplantı ile ilgili bilgi vermek üzeri Tanrıverdi ile birlikte, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Gaziantep Büyükşehir Belediye başkanı Asım Güzelbey ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ile AK Parti Milletvekili ve Antalya’nın eski Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel toplantı yaptı. Toplantının açılış konuşmasını Başkan Mehmet Özhaseki yaptıktan sonra Tanrıverdi, toplantının içeriği ile ilgili bilgiler aktardı.

Reklam
Reklam

"AK PARTİLİ BELEDİYELER TÜRKİYE’NİN YÜZ AKI"
"Büyükşehir Belediye Başkanları toplantılarının amacı AK Partili Belediye Başkanlarının bir araya gelmesini sağlayarak, bilgi, birikim ve tecrübe paylaşımı yapmak" diyen Hüseyin Tanrıverdi, değişen ve dönüşen dünyada yerel yönetimlerin durumu, yerel politikaların gözden geçirilmesi, sosyal belediyecilik anlayışı adına konuların belirlenmesi, yapılanların paylaşılmasının yapıldığını ifade etti. Tanrıverdi, AK Partili belediyelerin Türkiye’nin ve partilerinin yüz akı olduğunu dile getirerek, “1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı iken yaptığı çalışmalar ortaya koyduğu projelerle herkesin gönlünde yer bulan Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan’ın çığır açtığı yeni belediyecilik anlayışı bir okul olmuş, bütün belediye başkanlarımıza örnek olmuştur.” dedi.
Türkiye’nin, hizmetin, çalışmanın ne olduğunu AK Parti ile gördüğünü aktaran Tanrıverdi, şöyle konuştu: "Vatandaş ve hizmet odaklı kaliteli zamanında etkin ve verimli hizmet sunma anlayışı AK Parti ile zirve yapmıştır. Belediyecilik bizim işimizdir. Belediyeciliğin adresi AK Parti’dir. Ülkemizdeki 16 büyükşehir belediyesinden 10’u AK Partili. Kalan 6‘sı diğer partilere aittir. Türkiye’de toplam 2 bin 950 belediye vardır. Bunların bin 639 AK Partilidir. Yani yüzde 55’i AK Partilidir. AK Partili büyükşehir ve il belediyelerin yaptıkları hizmetler, yeni projeler, başarılı politikalar ile kazandıkları dünya ölçekli ödüllerle gündeme gelirken diğer belediyeler maalesef usulsüzlükler, yargıya intikal eden davalar, yolsuzluk ve operasyonlarla gündeme geliyor. Yerel yönetimlerde hizmet üretemeyenler, Ak Partili başarılı belediyelerin başarısını örtmek, kamuoyundaki olumlu imajını zedelemek için yalan ve iftiralarla ön kesmeye çalışıyorlar. Kimisi yalan yanlış belgelerle, ellerine aldıkları boş klasörlerle ortalıkta dolaşıyor. Kimisi belediyelerin soruşturmalarla çalıştırılmadığı gibi asılsız beyanlarda bulunuyor. Kimisi de beceriksizliklerine ‘hükumet kaynak göndermiyor’ diyerek kılıf uydurmaktadır."

Reklam
Reklam

"BAŞKANLARIMIZA ATTIKLARI İFTİRALARIN ALTINDA KALDILAR"
Hüseyin Tanrıverdi, AK Partili belediyelerin yeni proje, yeni planla halkının karşısına geçtiğini ifade ederek, “Bütün partilerin belediye başkanlarının hizmetlerini toplasalar bizim bir belediye başkanımızın hizmeti kadar etmez. İstanbul’a, Ankara’ya, Gaziantep’e, Kayseri’ye bakın. Birde İzmir’e, Diyarbakır’a, Adana’ya bakın.” dedi. Başta Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki olmak üzere birçok belediye başkanlarına iftira atanların, attıkları iftiranın altında kaldığını ve ezildiğini belirten Tanrıverdi, CHP’ye eleştirdiği konuşmasını şöyle sürdürdü: “CHP’nin tutunduğu ip daha önce İstanbul ve Ankara’da olduğu gibi Kayseri’de de çürüktü. Neticede bu iddiaların boş olduğu ortaya çıktı. Yargı kararını verdi. Bu karar karşısında yüzü olanın yüzü kızarır. Ama nerede yüzü sahibi. Bunların yaptıkları siyaset değil. Cambaza bak taktiğidir. Kendi başarısızlıklarınız beceriksizliklerini usulsüzlüklerini gizleme adına kamuoyunu meşgul etmektedir. Hizmetlerimizle yarışamayıp bahane uyduranlara sesleniyorum. Güneş balçıkla sıvanmaz. Sizde gelin Kayseri’ye, Kocaeli’ye, Samsun’a Erzuram’a, Konya’ya, Bursa’ya, Sakarya’ya belediyecilik nasıl yapılır görün. Halkımız artık bu cambaz siyasetine prim vermiyor. Hizmete, çalışmaya bakıyor. Bizde isteriz ki tüm belediyeler başarılı hizmetleriyle gündeme gelsin. Belediyeler arasında tatlı bir rekabet, hizmette yarış olsun. Ancak AK Partili belediyeler kendi yarışmaktadırlar."
Belediye başkanları Hüseyin Tanrıverdi ile birlikte AK Parti Kayseri İl Başkanlığını ziyaret etti. İl Başkanı Ömer Dengiz, burada yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz