Tanrıverdi: Köy muhtarlarının maaşları artacak

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, köy muhtarlarının sosyal güvenceye kavuşturulacağını ve maaşlarının artırılacağını...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, köy muhtarlarının sosyal güvenceye kavuşturulacağını ve maaşlarının artırılacağını söyledi.
Tanrıverdi, Köy Kanunu'nda yapılacak değişiklik ile köy muhtarlarının yetkileri ile köylerin imkan ve kaynaklarının artırılacağını bildirdi. Muhtarların artık yaptığı işin karşılığını alacağını belirten Tanrıverdi, muhtarların yetkili olduğu için daha sağlıklı işler yapacağını kaydetti.
Hüseyin Tanrıverdi, Manisa'nın Salihli ilçesi Çavlu köyünde, çevre köylerin muhtarlarıyla bir araya geldi. Tanrıverdi, burada yaptığı konuşmada, 1924 yılında çıkartılan Köy Kanunu'nun yenilenmesi hakkında bilgi verdi. O günkü Türkiye ile 2012 yılındaki Türkiye’nin çok farklı olduğunu belirten Tanrıverdi, “O gün Türkiye'nin nüfusu 12 milyonken şimdi nüfusumuz 75 milyon civarına gelmiştir. İhtiyaçlarımız, taleplerimiz farklılaşmıştır. Dolayısıyla köylerimizi yöneten muhtarlarımızın da yetkilerinde sorunlar karşımıza çıkmıştır. Bu çerçevede Köy Kanunu ile ilgili İçişleri Bakanlığımız bu çalışmaları son noktaya getirdi ve inşallah önümüzdeki aylarda Köy Kanunu tasarısı Meclis'e gelir, düzenlemesi yapılır. Köy Kanunu düzenlemesi ile köy muhtarlarımızın yetkileri, köylerimizin imkanları ve kaynakları arttırılmaktadır.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz