Tanrıverdi: Manisa büyükşehir olunca daha yaşanabilir şehir olacak

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Manisa’nın büyükşehir belediyesi olmasıyla birlikte,...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Manisa’nın büyükşehir belediyesi olmasıyla birlikte, vatandaşların daha yaşanabilir bir şehirde yaşamalarının sağlanmış olacağını söyledi.

Tanrıverdi, AK Parti İl Başkanı Murat Baybatur ve Merkez İlçe Başkanı Berk Mersinli ile birlikte Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap’ı ziyaret etti.

Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi burada yaptığı konuşmada, Manisa’nın büyükşehir beklentisinin gerçekleştiğini söyledi.

Manisa'nın 2014 yılında yapılacak yerel seçimlere büyükşehir belediyesi olarak gireceğini aktaran Tanrıverdi, “Manisa il sınırları bütünlüğü büyükşehir kapsamında olacaktır. İlimizin büyükşehir belediyesi olması demek Manisalıların hem fiziki yapı olarak daha modern, hem de daha yaşanabilir bir şehirde yaşamaları sağlanmış olacak. Hem de refah düzeyleri artmış bir şehirde yaşamaları sağlanmış olacak.” dedi.

Reklam
Reklam

Manisa’nın sanayiciler açısından, iş adamları açısından da önemli bir şehir olduğuna değinen Tanrıverdi, Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) yatırım yapmak isteyen işletmecilere yer veremez durumda olduklarını söyledi.

Burayı genişletmenin görevleri olduğunu belirten Tanrıverdi, “OSB’de yer bulunamamasının sebebi nedir? Kalkınmada öncelikli iller arasında yer almasıdır. Yani üçüncü grupta yer almasıdır. Manisa, Gaziantep ili ile Adıyaman ili ile aynı kategoridedir. Siz iş adamı olarak Adıyaman’ı mı gidersiniz, yoksa Manisa’ya mı gelirsiniz. Elbette Manisa’ya gelirsiniz. Çünkü altyapısı hazır bir OSB, çünkü dört yol ağzında olan bir mekan. Yani hava, kara, deniz ve demiryolu. Dört yol ağzı. İş adamlarının bu noktada önemli prensipleri vardır. ‘Eğer bir yatırım yapacaksan dört yol ağzına yapacaksın’ der. İşte Manisa dört yol dediğimiz olay kapsamındadır. Böylesi bir zemin hazırlığı sonucu elbette sanayicilerimiz, iş adamlarımız buraya yatırım yapmayı tercih etmektedirler. Dünyada işletmeler kapanıyor, ülkeler iflas ediyor ama Manisa’da ülkemizde her gün yeni işletmeler açılıyor. Bu Türkiye’nin geleceğinin daha da aydınlık olduğunun önemli işaretleridir. Kalkınmış, gelişmiş bir Türkiye’de beraberce yaşamanın, kardeşçe yaşamanın keyfini birlikte çıkaracağız.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Tanrıverdi daha sonra beraberindekilerle birlikte Manisa Sanayici ve İşadamları Derneği’ni (MASİAD) ziyaret etti. Tanrıverdi’yi MASİAD Başkanı Ömer Yerkazanoğlu ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Derneği tanıtan sinevizyon gösterisinin ardından Tanrıverdi, Başkan Yerkazanoğlu’ndan derneğin çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz