Tanrıverdi, Muhalefetin 12 Eylül Davasına 'müdahil' Olmasına Değindi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, "Anayasa değişikliğine 'hayır' diyen ana muhalefet ve muhalefet...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, "Anayasa değişikliğine 'hayır' diyen ana muhalefet ve muhalefet partileri, şimdi 12 Eylül davasına müdahil olmak istiyor. Madem darbe mağduruydunuz da neden anayasa değişikliğine 'evet' demediniz" dedi.

AK Parti Genel Merkezi, 12 Mayıs tarihinde yapılması planlanan Manisa İl Kongresi öncesi başkanlığa mevcut Başkan Murat Baybatur ile devam etme kararı aldı. Karar, AK Parti Manisa İl Teşkilatı'nın Anemon Otel'de düzenlediği toplantıda tüm teşkilata açıklandı. Toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, AK Parti Manisa Milletvekilleri Recai Berber, Uğur Aydemir ve Muzaffer Yurttaş, AK Parti İl Başkanı Murat Baybatur ile ilçe belediye, belde başkanları, gençlik ve kadın kolları üyeleri katıldı.

Reklam
Reklam

AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, kendisinin partide Manisa koordinatörlüğünü yürüttüğünü ifade etti. AK Parti'nin Manisa'daki ilçe teşkilatlarında birlik ve beraberlik içerisinde kongre yürüttüğünü kaydeden Şengül, geçtiğimiz hafta içerisinde genel merkezde yapılan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında AK Parti İl Başkanlığı'na mevcut başkan Murat Baybatur ile devam edilmesi kararının alındığını söyledi. Şengül, 12 Mayıs tarihinde yapılması beklenilen il kongresinde başkanlık seçiminde Baybatur'un tekrar aday olacağını ve seçimin tek liste halinde yapılacağını söyledi.

"KONGREYE BAŞBAKAN ERDOĞAN DA KATILACAK"

12 Mayıs'ta yapılması planlanan AK Parti Manisa İl Kongresi'ne Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağını ifade eden Şengül, "Yaptığımız MYK toplantısında Manisa milletvekillerimizin talebini kırmayan Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan da il kongresine katılacağını açıkladı. Başbakanımızın mayıs ayı programında Manisa kongresi de var. Belki kongrenin tarihi değişebilir. Şu anda 12 Mayıs olarak gülüyor. Ancak başbakanın o gün yurt içinde veya yurt dışında programı olursa, kongrenin tarihi başka bir güne alınabilir" dedi. Şengül son olarak, Baybatur'un il başkanlığına devam konusunun netlik kazandığını, ancak il yönetim kurulunun teşkilatın talebinin doğrultusunda belirleneceğini söyledi.

Reklam
Reklam

Şengül'ün konuşmasının ardından söz alan AK Parti Manisa Milletvekilleri Recai Berber, Uğur Aydemir ve Muzaffer Yurttaş, il kongresine mevcut Başkan Baybatur ile devam edilmesi karanının parti içi demokrasiyi ve birliği gözler önüne serdiğini söyledi.

"PABUÇLARINI ELİNİ ALIP MÜDAHİL OLMA YARIŞINA GİRDİLER"

Toplantıda bir konuşma yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, MYK'nın il kongresine mevcut Başkan Baybatur ile gidilmesini kararının parti içindeki bütünlüğü gösterdiğini söyledi. Baybatur'un kutlayan Tanrıverdi, konuşmasının sonunda 12 Eylül davasına değindi. Tanrıverdi, " 'AK Parti sizi aldatıyor, yalan söylüyor' diyenler sabahın köründe pabuçlarını elini alıp müdahil olma yarışına girdiler. 12 Eylül referandumunda anayasa değişikliğine 'hayır' diyen ana muhalefet ve muhalefet partileri şimdi 12 Eylül davasına müdahil olmak istiyor. O günlerde 'bu anayasa değişikliğiyle, 12 Eylül darbecileri yargılayamazsınız' şeklinde provokasyonlar yapanlar, şimdi davaya müdahil oluyor. Madem darbe mağduruydunuz da neden anayasa değişikliğine 'evet' demediniz? Şimdi bu dava ile milletimiz AK Parti'nin ne olduğunu, kimin kimi aldattığını çok net bir şekilde gördü. Bu ülkede kim yolsuzluk, darbe, zulüm, işkence yapmışsa AK Parti yakasına yapışacak. Bu dava ile AK Parti ülkemizde güven ve istikrar sağlamıştır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından toplantıya katılan ilçe, belediye başkanları ile kadın kolları ve gençlik kolları teşkilat üyeleri kendilerine dağıtılan formlarda kongredeki il yönetim kurulu listesinde hangi isimleri görmek istediklerini yazdılar. Listede çoğunluk çıkan isimlerin, önümüzdeki günlerde parti Merkez Yürütme Kurulu onayına sunulacağı bildirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz