Tanrıverdi: Yargı Paketi, Tutuklu Sanıkların Hemen Tahliyesi Için Yapılmadı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, 3. Yargı Paketi'nin yürürlüğe girmesine ilişkin olarak, “Bu...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, 3. Yargı Paketi'nin yürürlüğe girmesine ilişkin olarak, “Bu düzenleme, yargı sisteminin daha hızlı çalışması için yapıldı, tutuklu sanıkların bir an önce tahliyesi için değil.” dedi.

Tanrıverdi, AK Parti Manisa İl Başkanlığı'nın düzenlediği Genişletilmiş Yürütme Kurulu ve İlçe Başkanları Toplantısı'na katıldı. Daha sonra bir gazetecinin, 3. Yargı Paketi’nin yürürlüğe girmesinin ardından tutuklu milletvekillerinin durumuna ilişkin sorusu üzerine, “Özel yetkili mahkemeler, baktıkları davaları sonuçlandıracak. Neticede bağımsız yargı organlarının verdiği karar olacağı için saygı duyarız.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi, Suriye'nin Türk askerî uçağını düşürmesi ve ardından yaşananlarla ilgili bir soru üzerine de şunları söyledi: “Türkiye, bir NATO ülkesidir. Suriye, iç kavgasını dışarıya taşımak isterse ve kime sataşırsa karşılığını bulur. Genel Başkanımız'ın grup toplantısındaki konuşması çok nettir. 'İki pilotumuzun şehit edilmesi bizi üşmüştür. Türkiye, uluslararası görüşmeleri başlatmıştır. Yeniden haksız bir saldırı olursa karşılığını veririz.' demiştir. Suriye de herhalde dersini almıştır, haksız bir saldırı yapmayacaktır. Halkımız müsterih olsun.”

Hüseyin Tanrıverdi, toplantıda partililere hitaben yaptığı konuşmada ise Türkiye pasaportunun, başarılı politikalar sonucunda dünyada sahip olunmak istenen bir pasaport haline geldiğini söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gayretli çalışmalarıyla dünyaya Türkiye mührü vurulduğunu ifade ederek, “Davos'ta 2009'da Dünya Ekonomik Forumu toplantısında haksızlıkla karşılaşan Başbakanımız, 'One minute' diyerek oturumu terketmiş, sebebini soran gazetecilere, 'Haksızlık yapıldı, bir daha Davos'a gelmem.' diye cevap vermiştir. Başbakanımız, 2010 ve 2011 yıllarında Davos'a gitmemiş, 2012'de Davos Türkiye'ye gelmiştir. Bu, Başbakanımız'ın kararlılığının sonucudur. Türkiye'nin itibarını koruyan, kollayan önemli bir tavırdır. Başbakanımız, bugüne kadar ne bizim ne de milletimizin başını eğdirdi.'' dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz