Tansaş İzmir Fuarı'na Sponsor Oldu

Tansaş, 81. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın ana sponsoru oldu. Kültürpark'ta gerçekleşen sponsorluk sözleşmesine imzaları İzmir Büyükşehir...

Tansaş, 81. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın ana sponsoru oldu. Kültürpark'ta gerçekleşen sponsorluk sözleşmesine imzaları İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve İZFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Kocaoğlu, TANSAŞ adına Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Özaydınlı, İZFAŞ Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi ve Genel Müdürü V. Mehmet Şakir Örs, Migros Grubu Genel Müdürü Özgür Tort ve Genel Müdür Yardımcısı Şevki Tuncer ile İZFAŞ Genel Müdür Yardımcısı Zeki Karatay attı.

İmza töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir’den doğan büyüyen ve bir Türkiye markası haline gelen Tansaş’ın, Türkiye’nin ilk ve en önemli fuarına ana sponsor olmasının mutluluk verici olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Sergiledikleri yaklaşımdan dolayı başta TANSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Özaydınlı olmak üzere tüm Tansaş ailesine teşekkür eden Başkan Aziz Kocaoğlu, "Belediyemizin bağrından doğan ve birçok belediye başkanımızın emeğinin olduğu Tansaş’ın, Ege’de büyümesi, yaşaması tüm İzmirlileri memnun edecektir. Her İzmirlinin gönlünde oluğu gibi bizim de gönlümüze bir Tansaş var" dedi. İzmir’in ilklerin kenti olduğunu vurgulayan Başkan Kocaoğlu, "İzmir uzunca bir süredir, özellikle 80’li yıllardan itibaren çeşitli nedenlerden dolayı, diğer kentlerimizin büyüme trendinin biraz altında bir büyüme süreci yaşadı. Bu durum 2011’e kadar devam etti. Büyüme trendinin düşüklüğünden dolayı İzmir çeşitli eksiklerini tamamlayamamış bir kent görünümündeydi. Biz hızlı bir şekilde kentin altyapı eksiklerini tamamladık, önümüzdeki 2 yıl daha yatımlarımızı sürdürüp, eksiklerimizi yüzde 95 oranında tamamlayacağız" diye sürdürdü konuşmasını.

İzmir’in bu hızlı gelişimini sürdürebilmesi için sağlık ve tarih turizmi gibi özel alanlarda teşvik alması gerektiğinin altını çizen Başkanı Aziz Kocaoğlu, hükümetten bu yönde talepleri bulunduğunu açıkladı.

Reklam
Reklam

Kocaoğlu, Gaziemir Fuar Alanı'nın temelini atmak için ihale sonucunu beklediklerini belirterek, "İzmir kendi konumuna göre merkezi bütçeye en fazla katkı koyan bir kent olarak büyümesini sürdürmüş, 2011 yılında dünyada hızlı büyüyen 200 metropol arasından 4. kent olmuştur. Şimdi hepimize düşen bir görev var. Bu büyüme trendini sürdürerek, İzmir’in görece kaybettiği yılların eksiklerini telafi etmek. Biz bunu başaracağımıza inanıyoruz ve bu inanç ve iradeyle yolumuza devam ediyoruz. Şu anda ihalesi devam eden, Kamu İhale Kurumu’na (KİK) yapılan itirazlardan dolayı bekleyen Gaziemir’deki yeni fuar alanımızın temelini atmak için ihale sonucunu bekliyoruz. 5 misli büyüttüğümüz fuar alanıyla Türk fuarcılığına ayrı bir boyut getireceğimize inanıyoruz" dedi.

Foça’da meydana gelen terör saldırısından duyduğu üzüntüyü de dile getiren Başkan Aziz Kocaoğlu, tüm siyasi parti liderlerine ve kanaat önderlerine seslenerek, Türkiye’nin terörden kurtarılması için birlik olunması çağrısında bulundu.

Tansaş Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Özaydınlı da, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) İzmir Fuarı’nın canlılığını daha da arttırmaya yönelik çabalarına ana sponsor olarak, ellerinden gelen katkıyı koyacaklarını söyledi ve şu açıklamayı yaptı: "Şehirleri şehir yapan, sosyal ve kültürel yaşamlarının renk zenginliğidir. Ticari gelişim ise sosyal ve kültürel yaşama can ve güç veren unsurdur. İzmir, sosyal ve kültürel yönü ile diğer kentlerimizden kendisini farklılaştırmayı başarmış ve ekonomik yönü güçlü örnek bir kentimizdir. Tansaş, 27 yıl önce İzmirlilerin gereksinmelerini karşılamak üzere doğdu, gelişti ve İzmirliler ile bütünleşerek tüm Ege'lilerin sevgisini, güvenini kazandı. Tansaş, son iki yıldır doğduğu topraklara olan minnet borcunu ödemek için Ege'ye odaklanma kararı alarak başta İzmir olmak üzere tüm Ege'de yatırımlarını hızlandırdı. Tansaş olarak, İzmir'in ekonomisini ve sosyal yaşantısını daha da canlandırmak amacı ile İzmir Fuarına ana sponsor olmaya karar verdik.”

Reklam
Reklam

Her yıl ortalama 1.5 milyon kişi tarafından ziyaret edilen İzmir Enternasyonal Fuarı’nda bu yıl gerek fuar alanında gerekse fuar alanı dışında, TANSAŞ sponsorluğu çerçevesinde İZFAŞ işbirliği ile yapılacak etkinliklerle ziyaretçi sayısında rekor kırılması hedefleniyor. Fuarda bu yıl yurt genelinden ve yurtdışından ziyaretçi sayısının artırılması planlanırken; Tansaş 31 Ağustos - 09 Eylül tarihleri arasında fuarda tasarım temasına uygun, görsel niteliği yüksek ve geniş kitlelerin katılımını amaçlayan özel etkinlikler, sürpriz showlar ve gösteriler gerçekleştirecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: