Tansiyon yükseldi

Uluslararası piyasalardaki gelişmelerin etkisiyle yurtiçi piyasalarda başlayan olumsuz seyir bugün de devam etti.

Küresel faiz artışlarına bağlı olarak gelişmekte olan ülke piyasalarına para girişinin yavaşlaması ve daha ileri düzeyde para çıkışının yaşanacağına yönelik tedirginlikler nedeniyle dolar kuru, ağırlıklı olarak yabancı yatırımcıların alımlarıyla 1,35 seviyelerini aştı ve serbest piyasada 1,3525 seviyelerine kadar çıktı. Euro 1,60 seviyelerini aştı.

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'da dün yaşanan yüzde 4,58 değer kaybı sonrası, artan satış baskısı nedeniyle gün içinde 42,000 puanın altına düşerken kapanışa doğru gelen tepki alımlarıyla günü yüzde 3,53'lük değer kaybıyla 42340 seviyesinden kapattı.

Reklam
Reklam

Bono piyasasında gösterge niteliğinde olan bileşik faizlerde valörlü işlemlerde yüzde 13,62 bileşik seviyelerine ulaştı.

Kemal Derviş'in önceki gün YTL'nin aşırı değerli olduğuna dair açıklamaları, Şemdilli iddanamesiyle politik tansiyonun yükselmesi ve Merkez Bankası Başkanı Süreyya Serdengeçti'nin yerine atanacak kişi ile para politikalarında bir değişiklik olup olmayacağına yönelik belirsizliklerde piyasalardaki olumsuz seyir üzerinde etkili oldu.

Dolar şu sıralar serbest piyasada bir miktar gevşeyerek 1,3450 seviyelerinden işlem görüyor.