Taphasanoğlu’nun İsmi Huzurevinde Yaşayacak

Yaptığı hayır hizmetleri ile Elbistan halkının ‘Efsane Muhtar’ olarak tanıdığı, 25 Mayıs 2012 günü vefat...

Yaptığı hayır hizmetleri ile Elbistan halkının ‘Efsane Muhtar’ olarak tanıdığı, 25 Mayıs 2012 günü vefat eden Nuri Taphasanoğlu’nun ismi, yaptırdığı Elbistan Huzurevi’ne verilirken, Elbistan Nuri Taphasanoğlu Huzurevi Müdürlüğü yazılı levha yerine takıldı.

1999 yılında temeli atılan ve 22 Ocak 2010 tarihinde açılan Elbistan Huzurevi’nin isminin değiştirilmesi amacıyla Kahramanmaraş Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü kanalı ile Bakanlığa dilekçe verdiklerini belirten, Elbistan Huzurevi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Kemal Öksüz, bu isteklerinin kabul edildiğini, bugün de yeni tabelayı astıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Elbistan Nuri Taphasanoğlu Huzurevi Müdür Yardımcısı Şerif Say ise, huzurevinin 60 yaşlı kapasiteli olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

“Şuan itibarı ile 56 yaşlımız burada ikamet ediyor. Elbistan Huzurevi yaptırma ve yaşatma Derneğinin girişimi ile geçen ay itibarı ile bakanlığın kararıyla isim değişikliğine gidildi. Huzurevimize büyük emekleri geçen eski muhtar merhum Nuri Taphasanoğlu’nun ismi verildi. Bundan sonra, Elbistan Nuri Taphasanoğlu Huzurevi Müdürlüğü olarak anılacaktır.”

Merhum Nuri Taphasanoğlu’nun oğlu Samet Taphasanoğlu ise, “Başta şu anki Huzurevi Yaptırma ve Yaşatma Derneği yönetimine, huzurevi yönetimine ve bakanlık yetkililerine çok teşekkür ediyorum. Büyük bir vefa örneği gösterdiler. Rahmetlik babam sağlığında her ne kadar da kabul etmediyse de, dernek yönetimi ve ilgililer bu ismin verilmesini istediler, layık gördüler. Elbistan halkına çok teşekkür ediyorum, çünkü ilçe halkının burada çok büyük emekleri vardır. Rahmetlik babam, buranın yapılması için gecesini gündüzüne kattı, çok çaba harcadı. İsminin verilmesinden dolayı çok memnunuz, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından, üzerinde ‘Elbistan Nuri Taphasanoğlu Huzurevi Müdürlüğü’ yazılı olan yeni tabela huzurevinin üçüncü katının balkon demirlerine asıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: