Tapu çetesinin vahşetinden yeni detaylar

Vanda Ayaşlı Esen'i öldüren tapu çetesinin yaşlı kadının kılığına girerek bankadaki kasasını soydukları belirlendi.

Kimsesiz ve yaşlı vatandaşların sahip oldukları gayrimenkullerine el koyduktan sonra domuz bağı yönetimiyle öldürdükleri öne sürülen çete üyelerinin yaptıkları vahşetin detayları ortaya çıkmaya başlıyor.

Star'ın haberine göre, Beykoz'da yalısı bulunan 93 yaşındaki Vanda Ayaşlı Esen'i aç ve susuz bırakarak öldürdükleri belirlenen çete üyelerinin bununla da yetinmedikleri tespit edildi. Çetin A. liderliğindeki zanlıların talihsiz kadının parasının bulunduğu banka kasasının anahtarını da ele geçirdiği ortaya çıktı.

Reklam
Reklam

PARAYI YÖNETEN ARANIYOR

Vanda Ayaşlı Esen adına sahte kimlik hazırlanan çete üyelerinin, bankaya giderek içinde Osmanlı dönemine ait tarihi sikke ve mücevherlerin olduğu kasayı boşalttıkları ortaya çıktı. Yaşlı vatandaşların mallarına zorla el koyan zanlıların bu yolla elde ettikleri 10 milyon Dolar bütçeyle inşaat sektörüne girdikleri ve Adalar'da lüks villa inşaatına başladıkları belirlendi.

Polis çeteyi yöneten Çetin A. ve kardeşi Bülent A'nın mal varlığını da mercek altına aldı. Yapılan incelemelerde çetenin İstanbul'un lüks semtlerinde 15 daire, bir adet jeep ve beş lüks otomobili olduğu tespit edildi. Polis banka hesaplarından yola çıkarak çetenin gizli kasasını bulmaya çalışıyor. Bu parayı yöneten kişinin kim olduğu araştırılıyor.