Tapu ve kadastro ayrımcılığı iddiası

BURSA (İHA) - Türk İmar-Sen Bursa Şubesi Başkanı Cebrail Yıldız, 3402 sayılı Kadastro Kanunu'nun 3. maddesindeki iyileştirmenin, tapu ve kadastro çalışanları arasında ayrımcılığa yol açtığını öne sürerek, "Kadastro çalışanları için yapılan iyileştirme, tapu sicilde görevli personele yansıtılmadı, aynı kurumdaki çalışanlar arasında ayrımcılık yapıldı" dedi.

Yıldız, Tapu ve Kadastro Bursa Bölge Müdürlüğü önünde sendika üyelerinin de katılımıyla birlikte düzenlediği basın açıklamasında, kadastro çalışanlarına yapılan iyileştirmenin tapu sicil memurlarına yansıtılmamasına tepki gösterdi. Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen'in tapu ve kadastro çalışanlarına iyileştirme yapılmasına dair verdiği sözü tek taraflı tuttuğunu ifade eden Yıldız, "Verdiğimiz iyileştirme mücadelesini kısmen de olsa karşılığını aldık; ama sevincimiz kursağımızda kaldı. Çünkü bu kez aynı kurumda çalışanlar arasında ayrımcılık yapıldı. Kısacası dağ fare doğurdu. İyileştirme sadece kadastro çalışanlarına yapılarak, tapu sicil personeli üvey evlat olarak dışlanmıştır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Medeni Kanun çerçevesinde ve devletin sorumluluğunda yürütülen tapu sicil hizmetlerinin uygulanması esnasında meydana gelen hataların bedeli ilgili memura çıkartıldığına dikkat çeken Yıldız, "Memur ölse bile hatanın bedeli çocuklarına rücu ettiriliyor. Böylesine sorumlu görev yapmasına rağmen çok düşük bir ücret reva görülen tapu sicil çalışanlarına en kısa zamanda sorumluluk tazminatı adı altında bir ödeme yapılmalı. Hükümet genel müdürlük ve bölge müdür personeli için iyileştirme yapmak zorunda. Aksi taktirde tapu ve kadastro çalışanları ne sizin ne de parti grubunuzu hiç unutmayacaktır" şeklinde konuştu.