Tapu ve Kadastro bin kişi alacak

SAMSUN (İHA) - Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, yurt genelinde görevlendirilmek üzere bin sözleşmeli personel alacağını duyurdu.

Samsun Tapu ve Kadastro İl Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, merkez ve taşra teşkilatlarında görevlendirilmek üzere çeşitli branşlarda bin personel alacak. 657 Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde belirtilen şartları taşımak, 35 yaşından gün almamış olmak, erkek adaylar için askerlik problemi bulunmamak, işini aksatacak daimi hastalığı ve özrü bulunmaması gibi ön şartların arandığı sınavı başarıyla geçen personelden genel müdürlükte görevlendirilmek üzere 50 programcı, taşra birimlerinde görevlendirilmek üzere ise 50 mühendis, 400 kadastro teknisyeni, 400 uzman, 100 tapu arşiv uzmanı alınacak.

Reklam
Reklam

KPSS sınavının çeşitli branşlarından 85, 75, 70, 60 ve 50 gibi puanların alanların girebileceği sınavın başvuruları 18 Kasım 2005 tarihi mesai bitimine kadar Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'ne istenilen evraklar tamamlayarak yapılması gerekiyor. Uzman, mühendis ve programcı branşında başvuranlar 26 Kasım, tapu arşiv uzmanı ile kadastro teknisyeni sınavı ise 27 kasım 2005 tarihinde Genel Müdürlükte yapılacak.