Tapuda "rüşvet" Operasyonu

Yalova'da, aralarında Çiftlikköy Tapu Müdürlüğü’nde görevli 2 memurun da bulunduğu toplam 7 kişi rüşvet iddiasıyla...

Yalova'da, aralarında Çiftlikköy Tapu Müdürlüğü’nde görevli 2 memurun da bulunduğu toplam 7 kişi rüşvet iddiasıyla gözaltına alındı.

Yalova polisi, bazı kamu çalışanlarının yapmış oldukları tapu işlemlerinden dolayı rüşvet aldıkları yönündeki ihbarı değerlendirdi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından tespit edilen 7 kişi için eş zamanlı operasyon yapıldı. Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Çiftlikköy İlçe Tapu Sicil Müdürlüğü’nde bazı kamu çalışanlarının yapmış oldukları tapu işlemlerinden dolayı rüşvet aldıkları ihbarının titizlikle değerlendirildiği, suç organizasyonunun deşifresi ve suç unsularının tespiti için 10 aylık bir çalışma yürütüldüğü bildirildi. İl merkezi ve Çiftlikköy’de belirlenen ev ve işyeri adreslerine eş zamanlı operasyon yapıldığı, aralarında Çiftlikköy Tapu Müdürlüğü’nde görevli 2 memurun bulunduğu toplam 7 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Reklam
Reklam

Gözaltına alınan kamu çalışanları B.Y.K. ve F.Ç. ile emlak komisyon işi yaptıkları belirlenen F.K., O.B., C.D., N.A. ve S.B. isimli şüpheliler hakkında 5 ayrı suçtan soruşturma yapıldığı bildirildi. Şüpheliler hakkında denetim görevinin ihmali, rüşvet almak-rüşvet vermek, görevi kötüye kullanmak, göreve ilişkin sırrın açıklanması ile kamu görevine ait araç ve gereçleri suçta kullanmak suçlarından tahkikat yapılıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: