Tapudan, "kimlik Numaralarının Güncellenmesi" Çağrısı

Ahlat Tapu Müdürü Veysi Çelik, tapusu olan taşınmaz sahiplerinin, T.C kimlik numaralarını günceleştirmeleri için çağrıda bulundu.

Ahlat Tapu Müdürü Veysi Çelik, tapusu olan taşınmaz sahiplerinin, T.C kimlik numaralarını günceleştirmeleri için çağrıda bulundu.

Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, eski tapu sahiplerinin, mirasçılardan oluşabilecek sahtekarlıklara karşı, taşınmaz üzerinde hak sahibi olabilmeleri için nüfus ve tapu bilgilerinin aynı olması gerektiğini söyledi.

Bu nedenle taşınmaz sahiplerinin, tapu müdürlüğüne başvurarak, T.C kimlik numaralarını güncellemesi gerektiğini ifade eden Çelik, "Başbakanlığın 2006/33 sayılı Genelgesi ve Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'nün 2013/2 (1739) sayılı genelgesine istinaden, Türkiye'deki tüm taşınmaz sahiplerinin kimlik numaralarını tapu müdürlüklerine bildirmeleri ve tapu bilgilerini güncellemeleri gerekmekte" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Muhabir: Selcan Bayar / Şener Toktaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: