Tar-gel Atamaları

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi (TAR-GEL) kapsamında; 2013 yılında bin 44‘ü...

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi (TAR-GEL) kapsamında; 2013 yılında bin 44‘ü mühendis ve bin 556‘sı veteriner hekim olmak üzere 2 bin 600 TAR-GEL personelinin alımına ilişkin süreci başlattığını bildiren Türkiye Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Başkanı Dr. Turhan Tuncer, “Kadrolar, objektif ilkelerle ve ülkemiz tarımının TAR-GEL personelinden en yüksek verimi almasını sağlayacak biçimde, hakkaniyet ve adalet ölçütleri içerisinde belirlenmelidir” dedi.

İstihdam edilecek personelin yüzde 60'nın veteriner hekim olarak belirlenmiş olmasına dikkat çeken Tuncer, Bakanlığın istihdam edilecek personel alımında; ülkedeki tarım arazilerinin miktarını, tarımsal alt sektörlerin ekonomi içindeki payını, tarımsal üretimin gereksinim duyduğu meslek alanlarını, bitkisel üretimle hayvancılık faaliyetleri arasındaki dengeyi, tarımsal işletmelerin ihtisas alanlarını, tarımsal ihracat yapısını, tarımsal sanayinin hammadde gereksinimini, bölgesel gereksinimleri, işsiz ve atanmayı bekleyen mühendislerin ve veteriner hekimlerin sayısal dağılımlarını dikkate almadığını belirterek duruma tepki gösterdi.

Reklam
Reklam

Bilimsel, teknik ve ekonomik ölçütlerin ve bu kapsamda gereksinim duyulan personel ihtiyacının göz önüne alınmadığını öne süren Tuncer, şöyle konuştu: “Mesleki taassupların ağır bastığını açıkça gösteren bu tutum, 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ile Bakanlığın yeniden yapılandırılmasına ilişkin 639 sayılı KHK ve sonrasındaki mevzuatlarda görülen, bakan mesleğine torpil diye çok kez belirttiğimiz yaklaşımın devam ettiğini ortaya koyması açısından, ülkemiz tarımı adına kaygı vericidir.”

Tuncer, kadro dağılımının yeniden gözden geçirilmesi için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı‘na çağrıda bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: