Tar-gel Personelinin 2013 İntibak Eğitimi Başladı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yürütülen Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi (TAR-GEL) uygulamasına Kastamonu’da başlanıldı.TAR-GEL projesi...

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yürütülen Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi (TAR-GEL) uygulamasına Kastamonu’da başlanıldı.

TAR-GEL projesi kapsamında Devlet Memurları Kanunun 4/B maddesi uyarınca sözleşmeli pozisyonda performansa dayalı olarak personel çalıştırılması uygulamasına geçildi.

Kastamonu’da bu kapsamda görev yapan ve 2013 yılında göreve başlayan TAR-GEL personelinin intibak (adaptasyon) eğitimi 2 haftalık bir süreçte Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde gerçekleştirildi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Yaman tarafından verilen eğitimde Bakanlığın uygulamadaki konuları, destekler ve konu uzmanlıklarına göre ilgili Şube Müdürleri/Birim sorumluları tarafından verilen dersler işlenecek. Eğitimde ayrıca TAR-GEL personelinin Bakanlık teşkilat yapısına daha hakim olmaları hedefleniyor.

Reklam
Reklam

Eğitimin son haftası yani teorik aşamasının bitmesiyle 3 Haziran tarihinden itibaren eğitimin pratik safhasına geçilecek. Şuanda Kastamonu’da 39 Veteriner, 74 Ziraat Mühendisi, 7 Su Ürünleri Mühendisi olmak üzere toplam 120 TAR-GEL personeli görev yapacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: