"Tarafsız olmaya devam edeceğim"

ANKARA (İHA) - TBMM Genel Kurulu'nda, 381 oyla 3. turda 3 yıllığına ikinci kez TBMM Başkanı seçilen AK Parti Manisa Milletvekili Bülent Arınç, görevini 2 yıllık süre içinde tarafsız yaptığını ve bundan sonra da tarafsız bir şekilde yapacağını ifade etti.

Arınç, 2 yılık süre içinde iktidarıyla muhalefetiyle Meclis'in büyük bir özveri gösterip, AB üyeliği sürecinde Türkiye'de atılan tarihi adımlara yasama olarak büyük katkı verdiğini hatırlatarak, "TBMM'de bulunmak büyük bir onurdur. Bunun yanında bir de Meclis Başkanı olmak ayrı bir iftihar vesilesidir. Elimden geldiği kadar tarafsız ve adaletli başkanlık yaptım" dedi.

Reklam
Reklam

Meclis'in itibarının artırılması için milletvekilleriyle birlikte çalıştığını hatırlatan Arınç, "Meclisimiz'in itibarı son 2 yılda çok yükseldi. TBMM halk iradesinin temsil yeridir, refromların merkezi, demokrasinin kalbidir. Bu yüzden Meclisimiz'i en iyi çalışan en itibarlı kurum haline getirmek hepimizin birinci görevidir" ifadelerini kullandı.

Arınç, dün açıklanan AB İlerleme Raporu'nun açıklandığını hatırlattı ve yapılan bütün konuşmalarda TBMM'den övgüyle söz edildiğini hatırlatarak, "Yapılan tüm konuşmalarda Meclis'te gerekleştirilen refromlardan büyük bir övgüyle söz edilmiştir. Bu bütün milletvekillerimizin eseridir. Muhalefetiyle iktidarıyla tüm milletvekili arkadaşlarımız ülkemizin demokratikleşmesi konusunda çağdaş bir ekonomiye kavuşması noktasında temel hak ve özgürlüklerin genişlemesi, insanımızın huzurlu mutlu ve refah içinde yaşaması için refomları yasaları büyük bir beraberlikte ve büyük bir gayretle başardılar" dedi.

Arınç, konuşmasında tarafsız bir Meclis Başkanlığı yapacağını belirterek, "Meclis Başkanlığım süresince adaletten ve tarafsızlıktan ayrılmayacağım. Sizlerle birlikte ülkemizin insanımızın mutlu yaşaması için onu temsil noktasında hizmet gören arkadaşlarımın elbirliği yapacağına gönülden inanıyorum" ifadelerine yer verdi.

Reklam
Reklam

TBMM Başkanı Arınç, 18.11.2002 tarihinde ilk kez TBMM Başkanı seçilmişti. TBMM'nin yaklaşık 2 yıl önce yapılan başkanlık seçimlerinde oylamaya 546 milletvekili katıldı. Bülent Arınç 369 oy alarak ilk turda gereken çoğunluğu sağladı ve TBMM'nin yeni başkanı oldu.

Arınç, 2. kez yapılan Başkanlık seçimlerinde 3. turda 478 milletvekilinden 381'inin oyunu aldı. Böylece Arınç 2 yıl içinde 3. turda sçilmiş olsa da oylarını artırmış oldu.