Taraftara maç izlememe cezası

Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde takımının Vestel Manisaspor'a 5-3 yenilmesinin ardından Galatasaraylı komşusuyla kavga eden ve adliyelik olan kişiye, yarın oynanacak derbi maçı 'umuma açık yerde izlemekten men cezası' verildi.

Şarköy'de yaşayan ve fanatik Fenerbahçe taraftarı olarak bilinen Mehmet Ö, geçen hafta takımının Vestel Manisaspor'a yenilmesinin ardından, Galatasaray'ın liderlik koltuğuna çıkması üzerine aşırı derece de alkol aldı.

Mehmet Ö, daha sonra adı açıklanmayan ve Galatasaraylı olduğu bildirilen komşusu ile maç yüzünden kavga etti. Kavganın ardından komşusu tarafından Mehmet Ö, hakkında savcılığa şikayette bulundu. Şarköy Cumhuriyet Savcısı Tamer Soysal'ın talebiyle, mahkeme tarafından Mehmet Ö'ye "30 gün süreyle adli kontrol altına alınarak, yarın oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray maçını umuma açık mahallerde izlemekten men cezası" verildi.

Reklam
Reklam

Mehmet Ö nün maçın oynanacağı saatlerde umuma açık yerlere girişi yasaklandı. Mehmet Ö'nün maçı umuma açık yerde izlemesi halinde, "adli kontrol kararına uymamaktan" tutuklanarak, cezaevine konulacağı bildirildi.

Bu arada, Mehmet Ö'nün evinde maçı naklen yayınlayan TV kanalının dekoderinin olmadığı kaydedildi.