Taraftarın cenaze töreninde gözyaşları sel oldu

İSTANBUL (İHA) - Beşiktaş taraftar grubunun önde gelen isimlerinden olan ve Beşiktaşlı başka bir grubun silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybettiği iddia edilen Ferdi Arslan, gözyaşları içinde toprağa verildi. Cenaze törenine katılan Beşiktaşlı taraftarlar "Ferdi ölmedi, kalbimizde yaşıyor" şeklinde sloganlar attı.

İddialara göre, Beşiktaş taraftar grubunun önde gelen isimlerinden Ferdi Arslan (27) ile Beşiktaş Çarşı Grubu'ndan Alpay K. arasında daha önceden yaşanan tartışmanın ardından, Alpay K. ve arkadaşlarından birinin silahlarından çıkan kurşunla Ferdi Arslan hayatını kaybederken, arkadaşı Turgay Kösedağ da yaralanmıştı. İki Beşiktaşlı taraftar arasında yaşanan tartışmanın ardından hayatını kaybeden Ferdi Arslan için Zincirlikuyu Camii'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze töreni düzenlendi.

Reklam
Reklam

Cenaze namazına Arslan'ın babası Avni Arslan, kız kardeşleri Firuze, Ferda, Çilem ve Çiğdem'in yanı sıra Beşiktaş formalarıyla gelen çok sayıda taraftar, Galatasaraylı bazı taraftarlar ile Arslan'ın yakınları katıldı. Cami avlusuna "Ferdi Arslan seni asla unutmayacağız" yazılı dev bir poster asıldı.

Arslan'ın tabutunun camiye gelmesinin ardından gözyaşları sel oldu. Ferdi Arslan'ın kız kardeşleri tabuta sarılıp ağlarken, bir yakını da tabutun yanında "Kanın yerde kalamayacak" dedi. Arslan'ın küçük yeğenleri de olan bitenden habersiz cep telefonuyla musalla taşındaki tabutun fotoğrafını çekti. Arslan'ın tabutunun üzerine Beşiktaş amblemli eşofmanının konulduğu gözlendi. Cenaze töreni sırasında Arslan'ın kız kardeşlerinden biri baygınlık geçirdi.

Kılınan cenaze namazının ardından "Ferdi ölmedi kalbimizde yaşıyor" şeklinde sloganlar atan taraftarlar arkadaşlarının tabutunu omuzlara alarak cenaze aracına kadar taşıdı. Arslan, gözyaşları içinde Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Bu sırada basın mensupların sorularını yanıtlayan bir grup, "Semtimiz ve tribünümüz önemli bir şahsiyeti kaybetti. Allah'tan rahmet diliyoruz, başımız sağ olsun" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Gruptaki taraftarlar, gazetelerde çıkan haberlerle ilgili "Haberimiz yok" dedikleri sırada, diğer taraftarlar araya girerek röportaj verilmesini engelledi.