Taraftarların derdi bilet fiyatları!

Fenerbahçeli taraftarlar, kulüp yönetim kurulunun bu sezon Kadıköy'de Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımıyla yapılan özel maç ve Macaristan'ın MTK Budapeşte takımıyla 30 Temmuz'da yapılacak Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu ilk maçı için belirlediği bilet fiyatlarını pahalı buldu.

Sarı-lacivertli taraftarlar, "www.antu.com" adlı taraftar internet sitesinde, "Bu biletler pahalı" başlığı altında bildiri yayınladı. Açıklamada özetle, bu sezon için satılan 27 bin kombine bulunduğu hatırlatılarak, toplam 52 bin kişi kapasiteli FB Şükrü Saracoğlu Stadı'nda her maç için geriye satılması gereken 25 bin bilet kaldığına dikkat çekilerek, yönetimin belirlediği yüksek fiyatların, özellikle öğrenciler ve dar gelirli taraftarın alım gücünü zorladığı ifade edildi.

Reklam
Reklam

Bu konuda bir anket düzenleyerek, taraftarların düşüncelerine başvurulduğu belirtilen açıklamada, "Anketimize 12 bin 57 kişi katıldı. Katılanların yüzde 40.14'ü (4 bin 840 kişi) bilet fiyatlarını insafsız bulurken, yüzde 25.69'u (3 bin 98 kişi) ise biletlerin çok pahalı olduğu yönündü fikir belirtti. Geri kalan yüzde 34'lük bir kısım bilet fiyatlarını normal ya da ucuz olarak değerlendirdi" denildi.

Taraftarların açıklamasında ayrıca, Avrupa'nın önde gelen kulüplerinden FC Chelsea, FC Barcelona ve FC Bayern Münih'in uyguladığı bilet fiyatları da karşılaştırmak açısından örnek gösterilerek, şu ifadelere yer verildi: "Kulübümüzün büyük hedefleri olduğunu biliyor ve bu hedeflere ulaşma yolunda sonsuz desteğimizi maddi ve manevi olarak veriyoruz. Kulüp hangi ürünü çıkarırsa alıyoruz. Feneriumlar satış rekoru kırıyor. Taraftar Kart'ta kulübün hedeflerini aştık. Bizden ne istenirse fazlasıyla yerine getirmeye çalışıyoruz.Ancak kulübümüzün de dar gelirlilerin ve öğrencilerin tribünü olan Migros'a yüksek oranda zam yaparken ya da tam tersi yüksek gelirlilerin kombine aldığı 1907 tribününün en kenarlarında yer alan ve maç seyretmenin zor olduğu koltukların fiyatlarını yüzde 100 arttırırken biraz insaflı olmasını bekliyoruz."

Reklam
Reklam

Fenerbahçe'nin bu sezon Kadıköy'de Shakhtar Donetsk ise yaptığı özel maç için en ucuz bölüm olan kale arkası tribünlerin biletleri Biletix'ten 33 YTL'den satılmış, bu rakam sarı-lacivertlilerin MTK Budapeşte ile gelecek hafta yapacağı Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu ilk maçı için 66 YTL olarak belirlenmişti.