Taraftarların söz düellosu

ANKARA (İHA) - Gençlerbirliği Taraftarları Derneği tarafından düzenlenen 'Gençlerbirliği'nin Dünü, Bugünü, Yarını' konulu panel Fenerbahçeli taraftarlar ile Gençlerbirliği taraftarları arasındaki 'PKK' tartışmasına sahne oldu. Tartışmaya dahil olan Gençlerbirliği Kulubü Başkanı İlhan Cavcav ise ortamı yatıştırıcı açıklamalar yaptı.

Gençlerbirliği Taraftarları Derneği tarafından ODTÜ'de düzenlenen 'Gençlerbirliği'nin Dünü, Bugünü, Yarını' konulu panel Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav ve kulubün teknik yönetiminin katılımıyla gerçekleştirildi. Panel sırasında Fenerbahçeli taraftarların Gençlerbirliği Kulubü Başkanı İlhan Cavcav'ın daha önce yaptığı Fenerbahçe yönetimine PKK benzetmesi ile ilgili açıklamaların sorulması üzerine ortam gerildi. Sarı-lacivertli taraftarların 'Hiçkimse Fenerbahçe ile ilgili böyle bir açıklama yapamaz' yönündeki sözleri, Gençlerbirliği taraftarlarını kızdırdı. Ortamın bir anda gerginleşmesi üzerine 'Bu olaylar geldi geçti. Eski olayları kaşımanın manası yok' diyerek tartışmayı sona erdirmeye çalışan Cavcav'ın bu girişimleri de sonuçsuz kaldı. Fenerbahçeli taraftarların tepkilerini sürdürmesi üzerine, kırmızı-siyahlı taraftarlar Cavcav'ı savundu. Bunun üzerine Fenerbahçeli taraftarlar, panelin yapıldığı salonu terk etti.

Reklam
Reklam

Fenerbahçeli taraftarların toplantıyı protesto etmesinin ardından bir açıklama yapan Gençlerbirliği Kulübü Başkanı Cavcav, "Biz hepimiz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Ben 70 yaşındayım. Hayatım boyunca yanlış birşey söylemedim. Namusumla söylüyorum. Ben Fenerbahçe'yi PKK'ya benzetmedim. PKK nasıl Türkiye Cumhuriyeti'ni parçalamak isteyen bir örgütse, ben de Fenerbahçe Kulübü Başkanı'nın Türk futbolunu bölmek istediğini söyledim.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım çok değerli bir insan. Ama Türk futbolunu yanlış yönlendiriyor, yanlış işaret gösteriyor. Fenerbahçe Stadı'nda daha önce 'Burası Fenerbahçe Cumhuriyeti' yazılı bir pankart vardı. Bu olaylardan sonra bu pankart da ortadan kalktı. Türkiye Cumhuriyeti'nden başka bir cumhuriyet yok. Aziz Yıldırım açıklamalardan sonra beni dava etti. Ben de Yıldırım'ın memleketi olan Ergani İlçesi'ndeki duruşmaya gittim.

Burada 200 bin YTL değerindeki davayı açan şahıs, hakimin 'Sen 200 bin YTL'yi birarada gördün mü?' sorusuna, 'Ne yapalım. Bize talimat bu şekilde geldi' cevabını verdi. Ben hiçbir zaman Fenerbahçe düşmanı olmadım. Sadece Aziz Yıldırım'ın yaptığı işlerin yanlış olduğunu söyledim. Fenerbahçe bizim velinimetimiz. Futbolcu satıp, para kazandığım bir kulübü neden karşıma alayım" diye konuştu.

Reklam
Reklam