Taraklı Belediye Başkanı Özkaraman:

Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, Taraklı'nın büyükşehirle birlikte daha iyi hizmet alacağını savundu.

Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, Taraklı'nın büyükşehirle birlikte daha iyi hizmet alacağını savundu.

Özkaraman, Akçapınar köyüne yaptığı ziyarette vatandaşlara "Büyükşehir"i anlattı.

TBMM kabul edilen kanun ile Taraklı'nın büyükşehir sınırlarına dahil edildiğini anlatan Özkaraman, Taraklı'nın yasal düzenlemeyle Sakarya Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dahil olmasıyla köylerin statüsünün de değiştiğini belirtti.

Özkaraman, "İlçemize bağlı köylerde su ve kanalizasyon sorunu olduğunda köy muhtarları kendileri ilgileniyorlardı. Artık Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) ait ekipleri hemen arıza olan yere gidip sorunu çözecek. Su ile ilgili ücretlerde 5 yıl süreyle en düşük tarifenin yüzde 25'ini geçemeyecek hemen hemen bedavaya yakın oranda su hizmetini alacaklar" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Özkaraman, şunları söyledi:

"Büyükşehir Belediyesi ya da ilçe belediyeleri köyün kendi özelliğine göre mimari durumuna göre proje geliştirecek ve inşaat yapmak isteyen vatandaşa ücretsiz olarak vererek destek olacağız. Vatandaş bu projeleri uygulayacak imarla ilgili harcamalardan da beş yıl süreyle her türlü harçtan kurtulmuş olacak veya vatandaş 'proje hoşuma gitmedi kendim çizdirmek istiyorum' derse kendi projesini uygulayabilecek."

Muhabir: İzzettin Kömürcü / Uğur Subaşı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: