Tarih Bilincinde Buluşanlar Derneği Tekirdağ Şubesi Kuruldu

Tarih Bilincinde Buluşanlar Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Hüseyin Bayol, “Tarih milletlerin hafızasıdır. Hafızasını kaybeden milletler;...

Tarih Bilincinde Buluşanlar Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Hüseyin Bayol, “Tarih milletlerin hafızasıdır. Hafızasını kaybeden milletler; dostlarını ve düşmanlarını ayırt edemezler, geleceklerini de planlayamazlar.” dedi.

Tarih Bilincinde Buluşanlar Derneği’nin Tekirdağ Şubesi kurularak Tekirdağ’daki bir boşluğu doldurdu. Derneğin Tekirdağ Şubesi’nin kuruluşu dolayısıyla Polisevi’nde bir tanıtım gecesi düzenlendi.

Geceye, Tekirdağ İl Genel Sekreteri Mustafa Yel, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur, Malkara Belediye Başkan Yardımcısı Nermin Tuna, Tarih Bilincinde Buluşanlar Derneği Başkanı Hasan Konuk, Tekirdağ Şube Başkanı Hüseyin Bayol, Tarihçi Mehmet Serez ile çok sayıda davetli katıldı. Gecenin konuşmacıları Prof. Dr. Mehmet Maksutoğlu ile Doç. Dr. Ebubekir Sofuoğlu tarihin derinliklerine inen sohbetleriyle geceye renk kattı.

Reklam
Reklam

Tanıtım gecesinin açılış konuşmasını gerçekleştiren Tarih Bilincinde Buluşanlar Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Hüseyin Bayol, derneklerinin Türkiye genelinde faaliyet gösteren bir Sivil Toplum Kuruluşu olduğunu, bugüne kadar ulusal ve uluslararası ilişkileri etkileyen bir çok sayıda girişimlere katkı sağladıklarını vurguladı.

Başkan Bayol, “Tarih Bilincinde Buluşanlar Derneği’ne ilk kurulduğu andan itibaren, emek veren çok değerli hocalarımız Prof. Dr. Cahit Baltacı, Prof. Dr. Mehmet Çelik, Prof. Dr. Mustafa Şentop ve Prof. Dr. İdris Bal bu yükün altına ilk kez girenler olup, yurt sathında ve birçok dış ülkelerde konferanslar vermeye başladılar. Plan ve projelerimizde doğru insan ve doğru bilgi yöntemleriyle yolumuza devam etmekteyiz. Çalışkan ve alanında birikimli bilgelerle misyonumuzu gerçekleştireceğimize de inanmaktayız.” dedi.

Gençlerin tarihlerini bilmeden gelecekte köklü bir tarih oluşturamayacaklarının altını çizen Hüseyin Bayol, “Tarih milletlerin hafızasıdır. Hafızasını kaybeden milletler; dostlarını düşmanlarını ayırt edemezler, geleceklerini de planlayamazlar” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Tarih Bilincinde Buluşanlar Derneği Başkanı Hasan Konuk ise, gün geçtikçe tarih bilinci ailesinin geliştiğini vurguladı. Konuk, dernek bünyesinde Tarih Bilinci Araştırma Enstitüsünün kurulduğunu da hatırlatarak, “Araştırma Enstitüsü milletimize tarih şuurunu, tarihi hafızasını hatırlatmak amacıyla kuruldu. Sağlıklı düşünen her insanın bu kuruluşun bünyesinde yer almasını bekliyoruz. Üretebilen, emek çekebilen her insana ihtiyaç vardır. Bütünleştirici bir kuruluş yapısına sahip olan bu kuruluşa gerekli özenin gösterilmesini istiyoruz" diye konuştu.

Başkan Konuk, kendi çabalarıyla Türk tarihine, kültürüne karşı sorumluluk hissiyle zor şartlarda TBBD’yi kurduklarını belirterek, derneğin, İstanbul başta olmak üzere birçok ülke ve ilde çeşitli konferanslar düzenlediğini hatırlattı. Dernek kapsamında ‘tarih bilinci’ adlı dergiyi de çıkardıklarını vurgulayan Konuk sözlerini şöyle noktaladı: “Uygarlığımızın bilgelerinin bütün zamanların aydınlatıcı, kuşatıcı olma vasıfları ile insanlığa seslendiklerini, “Büyük Millet” olmamızı da bu bilgelere borçlu olduğumuzu söyleyebiliriz. İşte kurum olarak asıl amacımız, bu bilgelerimizin yolunu model alarak onların önem verdiği değerler ne ise o değerler üzerinden hareket etmektir.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: