Tarih Boyunca Karadeniz Ticareti Ve Canik Sempozyumu Sona Erdi

Canik Belediyesi ve History Studies Dergisi’nin Dünya’nın çeşitli üniversitelerinden 93 bilim adamının katılımıyla düzenlediği "Tarih...

Canik Belediyesi ve History Studies Dergisi’nin Dünya’nın çeşitli üniversitelerinden 93 bilim adamının katılımıyla düzenlediği "Tarih Boyunca Karadeniz Ticareti ve Canik" konulu '2. Uluslararası Canik Sempozyumu sona erdi. Canik Belediye Başkanı Osman Genç, sempozyumun başarılı geçtiğini söyledi. Genç, bundan sonra bölgenin sosyal ve kültürel tarihini ele alacaklarını belirtti.

İki süren 2. Uluslararası Canik Sempozyumu, kapanış töreniyle bitti. Canik Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen törende Türkiye'den 32 üniversitenin yan ısıra Yunanistan, İran, Azerbaycan, Hindistan, Almanya'dan sempozyuma katılan 93 bilim adamına ve sempozyumda emeği geçenlere katılım belgesi verildi.

Reklam
Reklam

Canik Kaymakamı Abdullah Kalkan, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Aydın, İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı Alican Usta ve AK Parti Atakum İlçe Başkanı Av. Hüseyin Dereli'nin de katıldığı törende, Başkan Genç, sempozyuma katılarak bölge tarihiyle ilgili çalışmalarını paylaşan bilim adamlarına katılım belgelerini verdi ve teşekkür etti.

Canik'i tarihsel süreç içerisinde genlerinde var olan ticari kültürünü göz önüne alarak geleceğe taşıdıklarını belirten Başkan Osman Genç, "Daha önce İlkçağdan Cumhuriyete Canik kitabımızı çıkarmıştık. Şimdi bu sempozyumu da kitaplaştırarak Canik'te ticareti kitap haline getireceğiz. Yine 3.'sünü düzenleyeceğimiz sempozyumda ise bölgenin sosyal ve kültürel hayatını ele alacağız ve onu da kitaplaştıracağız." dedi. Başkan Genç, "Canik Belediyesi olarak bilim dünyasıyla ortak hareket ediyoruz. Başarılı bir sempozyum olduğuna inanıyorum. Bu şehrin genlerini ortaya çıkarıyoruz. Bundan sonra yatırımcılarımız bölgemizin nasıl bir geçmişe sahip olduğunu, özelliklerini bilerek yatırım yapacaktır." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Karadeniz ve Canik'in ticari ve iktisadi tarihini konu alan ilk sempozyum olması nedeniyle bir ilki gerçekleştirdikleri için mutlu olduklarını ifade eden Başkan Genç, "Doç Dr. Osman Köse olmak üzere bilim adamlarımızın hepsine teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Bilim adamları şehrin tarihi ve turistik mekanlarını gezdikten sonra uçakla memleketlerine döndü.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz