Tarih İzmit'te Hayat Buluyor

İzmit Belediyesi tarafından Tarih Koridoru Projesi kapsamında yürütülen çalışmalar meyvelerini vermeye devam ediyor. Proje kapsamında...

İzmit Belediyesi tarafından Tarih Koridoru Projesi kapsamında yürütülen çalışmalar meyvelerini vermeye devam ediyor. Proje kapsamında Akçakoca Mahallesi’nde bulunan tarihi Elbeyoğlu Konağı restore edilerek hizmete açıldı. Aslına sadık kalınarak restorasyonu tamamlanan ve mahalle konağı olarak kullanılacak yapının açılışına il ve ilçe protokolü yoğun ilgi gösterdi.

İzmit Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen açılış törenine AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Fikri Işık ve Zeki Aygün, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek ve yönetim kurulu üyeleri, İzmit Kaymakamı Sabit Kaya, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, İzmit İlçe Emniyet Müdürü İsmail Güner, İzmit İlçe Müftüsü Abdulkadir Keşvelioğlu, İzmit İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Volkan Kılıç, Ak Parti İzmit İlçe Başkan Vekili Yusuf Sami Çınar ve yönetim kurulu üyeleri, belediyesi meclis üyeleri, Ak Parti İl ve İlçe Kadın Kolları, İzmit Belediye Başkan Yardımcıları, mahalle muhtarlar, konağın eski sahipleri Sevim Elbeyoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Reklam
Reklam

İzmit Belediyesi Mehteran Takımı’nın gösterisi ile başlayan açılış töreninde İzmit’in ve Kocaeli’nin hızla değiştiğini ve geliştiğini söyleyen Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, İzmit’in tarihine sahip çıktıklarını ve bu konuda yürütülen Tarih Koridoru Projesi’nin tüm zorluklara rağmen kararlılıkla sürdürüldüğünü ifade etti. İzmit’in tarihi değerler bakımından kıymetli bir hazine olduğuna dikkat çeken Başkan Doğan, İzmit Belediyesi olarak yürütülen çalışmalara desteklerini esirgemeyen Anıtlar Kurulu Müdürlüğü’ne, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na, Kocaeli Valiliği’ne ve Ak Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık’a teşekkür etti. “Ecdadına sahip çıkmayan bir toplumun geleceği karanlık olur” fikrini kendilerine aşılayan ve bu yöndeki çalışmalara büyük destek veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kendilerine yol gösterici olduğunu dile getiren Doğan, çalışmalar tamamlandığında Akçakoca Mahallesi bir Osmanlı Mahallesi olacak dedi. Doğan, kısa bir süre sonra İzmit’in tarih turizmi konusunda bir marka olacağını söyleyerek bu projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Konuşmalarının ardından protokol, İzmit İlçe Müftüsü Abdulkadir Keşvelioğlu’nun okuduğu dua eşliğinde açılış kurdelesi keserek konağın hayırlı olması diledi. Kurdele kesiminin ardından protokol üyeleri açılışa katılan vatandaşlarla birlikte ikram edilen pilavı yediler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz