Tarih kaçakçılığı kargoya takıldı

Şanlıurfa'ya kargo aracılığıyla gönderilen tarihi süs eşyaları ele geçirildi.

İstanbul’dan şehirlerarası kargo hizmeti ile Birecik’e gönderilen 2 adet üzerinde insan ve hayvan figürleri bulanan süs eşyası ele geçirildi.

Olay Birecik İlçesi’nde bulunan bir kargo şirketi şubesinde fark edildi. Paketlerin tasnifi ve teslimi sırasında fark edilen olay jandarma ekiplerine bildirildi. Kargo şubesine gelen ekipler başlattıkları incelemede, İstanbul’dan Süleyman Bağlar tarafından 32 yaşındaki, A.M, 28 yaşındaki H.KA.M ve 31 yaşındaki N.A’ya gönderdiği tespit edilen pakette yapılan aramada tarihi değeri olan üzerinde insan ve hayvan figürleri bulanan 2 adet süs eşyası tespit edildi. Süs eşyaları şehir müzesine teslim edilmek üzere el konulurken, şahıslar hakkında “Kültür Ve Tabiat Varlıkları Kaçakçılığı(Tarihi Eser )” iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Tahkikat devam ediyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz