Tarih karanlıkta kaldı

MERSİN (İHA) - Mersin'in Erdemli İlçesi'ne bağlı Kızkalesi, Korykos ve Kanlıdivane beldelerini aydınlatan elektriğin faiziyle birlikte yaklaşık 400 milyar lirayı bulan borcu, İl Kültür Müdürlüğü tarafından ödenmediği için Akdeniz'in sayılı tarihi yerleri karanlık içinde kaldı. TEDAŞ, borcundan dolayı İl Kültür Müdürlüğü'nü icraya verdi.

Erdemli'nin tarihi ve turistik yerlerinden Kızkalesi'nin iç ve dış kalesiyle, Kanlıdivane'nin elektrikleri Kültür Müdürlüğü'nün 400 milyarlık borcu nedeniyle 1 haftadır kesik durumda. Erdemli TEDAŞ İşletme Müdürü Zekai Sarı, TEDAŞ İl Hukuk Müşavirliği'nin borçlarını ödemediği için İl Kültür Müdürlüğü'nü icraya verdiğini belirterek, "Biz de bu karara istinaden buraların elektriklerini kestik. Kurumun borcunun ana parası üzerine faiz işlenmektedir ve bu borç gün geçtikçe artmaktadır" dedi.
Bölgede işletmecilik yapan esnaf ise, "Bölgemizin en önemli tarihi eserleri arasında bulunan yerleri gezen yerli ve yabancılardan alınan giriş ücreti ne yapıldı da elektrik borcu ödenmedi? Elektrik borcunu ödemeyen ve tarihi karanlık içinde bırakanları kınıyoruz" diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Reklam
Reklam

Kızkalesi Belediye Başkanı Necati Kale, turizm sezonunda böyle bir olayın yaşanmasının Doğu Akdeniz turizmini olumsuz etkileyeceğini ifade ederek, "Beldemiz deniziyle, kumsalıyla, bitki örtüsüyle, yaylaları ve tarihi eserleriyle Doğu Akdeniz'de en çok yabancı turist ağırlayan bir potansiyele sahiptir; ama maalesef son gelişen olaylar turizmimizi etkileyecek nitelik taşımaktadır. Restoresi ve ışıklandırılması yapılmış tarihi kalelerimizin İl Kültür Müdürlüğü'nün TEDAŞ'a olan borcu nedeniyle elektrikleri kesildi. Özellikte bu mevsimde kesilmesi turizme zarar vermekte. Turistlerimiz akşam karanlığında kalelerimizi izlemek istiyor. Elektriklerin kesik olması ve aydınlatmaların çalışmaması turistlerimizi bu zevkten mahrum ediyor. Bu konuda yetkililerden yardım talep ediyor ve sorunun bir an önce çözülmesini istiyorum" diye konuştu.