Tarih öğretmenleri ve akademisyenler Demre'yi ziyaret etti

Avrupa Tarih Eğitimcileri Birliği'nin Antalya'da düzenlediği 19. Tarihe Farklı Perspektiflerle Bakma Konferansı'na katılan 50 ülkeden yaklaşık 200 tarih öğretmeni ve

Avrupa Tarih Eğitimcileri Birliği'nin Antalya'da düzenlediği 19. Tarihe Farklı Perspektiflerle Bakma Konferansı'na katılan 50 ülkeden yaklaşık 200 tarih öğretmeni ve akademisyen, Demre'deki tarihi yerleri gezdi.

Noel Baba Müzesi ve Myra Antik Kenti'ni ziyaret eden gruba Myra-Andriake Kazıları'nda görevli Arkeolog Ayşin Aygün tarafından bilgi verildi. Antik kentte bol bol fotoraf ve görüntü çeken ziyaretçiler, daha sonra Çayağzı Limanı'ndan Kekova'ya yat turuna çıktı.

Batık Kenti ve Simena Antik Kenti'ni ziyaret eden tarihçiler bölgenin tarihi ve doğal güzelliklerine hayran kaldı.

Reklam
Reklam

Konferansın Türkiye Sorumlusu Karadeniz Teknik Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Semih Aktekin, Anadolu'nun zengin bir tarihi olduğunu, eski çağlardan bugüne farklı kültürlere ev sahipliği yaptığını söyledi.

Aktekin, "Bu sadece kültürel, tarihi bir gezi değil, aynı zamanda eğitim gezisinin bir parçası. Gün boyunca 50 ülkeden tarihçi hem Anadolu'nun zenginliğini görecek hem de çeşitli paylaşımlarda bulunacaklar" dedi.

Hollandalı Jonathan Even Zohav ise farklı bakış açılarının bu konferansta bir araya geldiğini anlattı. Zohav, "Türkiye'de olmaktan çok mutluyuz. Türkiye'nin kültür ve tarih zenginliğinden çok etkilendik" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: