Tarihçi Dr. Fahriye Emgili: Göç Başlı Başına Bir Insanlık Dramıdır

Kırıkkale Belediyesi Kent Konseyi tarafından Kültür Merkezi’nde ‘Kaybedilişinin 100. yılında Balkanlar ve Türkiye: dün ve...

Kırıkkale Belediyesi Kent Konseyi tarafından Kültür Merkezi’nde ‘Kaybedilişinin 100. yılında Balkanlar ve Türkiye: dün ve bugün" konulu panel düzenlendi.

Panelde konuşan Tarihçi Dr. Fahriye Emgili: Göç başlı başına bir insanlık dramı olduğunu ifade etti.

Panele Türkolog yazar Amina Sljak Jesenkovic, tarihçi yazar Bedrettin Koro, gazeteci yazar Cemil Kapza, konuşmacı olarak katılırken, panelin moderatörlüğünü ise tarihçi Dr. Fahriye Emgili yaptı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Balkanlar'ın çok acılı tarihi dönemlerden geçtiğini ve bu topraklarda çok savaşın yaşandığını belirterek, Balkanlar'ın kültürel ve medeniyet açısından çok önemli bir bölge olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Panelin moderatörü Tarihçi Dr. Fahriye Emgili de, göç olayının bir insanlık dramı olduğunu ifade ederek, “1912 yılına not düşmek gerekirse hiç şüphesiz ki elveda Rumeli yazmalıdır. O dönemde göçü yaşayan insanların, yaşananları unutmaktan yana tercih yaptıklarını görüyoruz. Bize o günlerden gönderilen zarfı açtığımızda içinden çıkan ne yazık ki koskoca bir sessizlik. Göç başlı başına bir insanlık dramıdır. Hangi milletin yada hangi ülkenin olursa olsun insanların başına gelebilecek en kötü hadiselerdir.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: