Tarihçi Ve Yazar Arslan'ın Yeni Kitabı Çıktı

Tarihçi ve yazar Erdal Arslan'ın, Kastamonu Çocuk hikayeleri dizisi başlığı altındaki "Yunus ile Pınar'ın Maceraları" serisinin ilk kitabı olan "Kerpiçten

Tarihçi ve yazar Erdal Arslan'ın, Kastamonu Çocuk hikayeleri dizisi başlığı altındaki "Yunus ile Pınar'ın Maceraları" serisinin ilk kitabı olan "Kerpiçten Cami Yakışmaz" kitabı piyasaya çıktı.

Arslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kastamonu'da 14 yıldır yaşadığını belirterek, bunun ilk iki yılında Kastamonu'yu tanıma, adapte olma ve Kastamonu ile özdeşleşme süreci yaşadığını söyledi.

Kastamonu'nun tanıtımına yönelik faaliyetler için gayret ettiğini dile getiren Arslan, ilk eserinin 8 yıl önce "Aşıklı Sultan Türbe Türbesi, Çürümeyen Beden"isimli eser olduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

Arslan, Kastamonu'da bir çok farklı çalışmada bulunduğunun altını çizen Arslan, şöyle konuştu:

"Sadece Kastamonu'da değil, Türkiye'de bir ilke imza attım. Kastamonu'nun şanlı tarihini, köklü kültürünü, mümtaz şahsiyetlerini ve en önemlisi bizi biz yapan, gurur duyduğumuz bir tarihi miras bırakan ecdadın değerlerini çocuk hikayeleri olarak kaleme almaya başladım. İlkokul seviyesindeki çocuklarımızın, geleceğimizin teminatı pırıl pırıl yüreklerin, bilgiye aç zihinlerin kendi memleketinin değerlerini daha iyi anlayabilmesi, ecdadını ve tarihini severek öğrenebilmesi için Yunus İle Pınar'ın hikaye dizisini kaleme alıyorum. 'Kastamonu Çocuk Hikayeleri' dizisi başlığı altındaki 'Yunus ile Pınar'ın Maceraları' serisinin ilk kitabı olan "Kerpiçten Cami Yakışmaz" kitabı Cide Başak Ajans tarafından basılarak piyasaya çıkmıştır."

Arslan, kitapta Kastamonu'nun değerlerini ön plana çıkaran hikayeler olduğunu vurgulayarak, hedefinin 100 kitaba ulaşarak, Kastamonu tarihinde ilk kez 100 çocuk hikaye kitabı dizisi ortaya çıkartmak olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Muhabir: Özkan Beyer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: