Tarihe Geçmiş 9 Büyük Soygun

Filmleri aratmayacak senaryo ve planlarıyla hazırlanmış bu büyük soygunları okuyunca ağzınız açık kalacak. Uçaklardan, Mona Lisa'ya kadar işte tarihe geçmiş büyük soygunlar!

Mona Lisa'yı Çalmak

1911'de yaşanan bu olayın mekanı Paris'in Louvre Müzesi'ydi. Leonardo Da Vinci'nin ünlü eseri kuşkusuz her hırsızın hayallerini süslüyordu. Ancak tabloyu çalmak için büyük bir emek verileceği düşünülüyordu. Bu yüzden kimse yanaşmamamış olsa bile tablo çok kolay bir şekilde çalındı. Belkide bu soygunu ünlü yapan unsur nasıl çalındığı değil, tablonun değeriydi.

Vincenzo Peruggia adında müze çalışanı tabloyu çalmak isteyen hırsızlardan biriydi. Peruggia birgün müze kapandıktan sonra korumaları kolladı ve tabloyu yerinden indirip elini kolunu sallaya sallaya müzeden ayrıldı. İki sene saklanan Peruggia, tabloyu bir sanat galerisinde satmak için kollarını sıvasa da şikayet yedi ve yakalandı. Kraliyet mücevherleri soygunu

1671'de Birleşik Krallıkta gerçekleşen bu soygun tarihteki ilk profesyonel soygunlardan biri olarak bilinir. Thomas Blood adındaki bir vatandaş o yıllarda kafasına kraliyet mücevherlerini çalmayı koyar. Blood zekice bir plan yaparak önce bir fahişeyi karısı olması için, genç bir çocuğu da kendisinin çocuğu olması için kiralar. Güvenlik görevlisiyle bir görüşme ayarlayan Blood bir anda onu yere serer ve tüm mücevherleri alarak kaçmaya başlar. Fazla uzağa kaçamayan hırsızımız *K**ral II. Charles'ın huzuruna çıkar ve beklenmedik şekilde zekasından dolayı öldürülmeyip İrlanda'ya gönderilir.*

Reklam
Reklam

Büyük posta treni soygunu

8 ağustos 1963'de İngiltere topraklarında 1800'lü yılların Vahşi Batısını aratmayacak bir soygun gerçekleştirildi. Sabah saatlerinde Bruce Reynolds'un önderliğindeki 15 adam Londra-Glasgow güzergahı arasında seyir halinde olan bir posta trenini soydu. Soygun tam fotoğraftaki Bridego trenyolu köprüsünün üzerinde gerçekleşti. Sinyalizasyon sistemini sabote eden çete 2.6 milyon sterlinle birlikte kayıplara karıştı.

Ancak kısa süre sonra hepsi olmasa da birçoğu yakalandı. Uçağı soyan ünlü hırsız D.B. Cooper ve ortadan kayboluşu

Amerika Birleşik Devletleri tarihinin yakalanmayan tek uçak korsanı D.B. Cooper ünlü hırsızlar arasında.

1971'in Şükran Günü'nde Portland'dan Seattle'a giden uçağa binen ünlü hırsızımız uçuşun tam ortasında hosteslerden birine içinde 'Yanımda bomba var eğer 200 bin dolar ve bir paraşüt verilmezse tüm uçağı havaya uçururum' benzeri bir şeyler yazan not verir. Tüm isteklerini alan Cooper, pilota Meksika'ya doğru uçmasını söyler. Washington semalarında uçaktan paraşütle atlayan Cooper kayıplara karışır. Kendisinden geriye sadece yolcuların çizdirdiği bu robot resim kalır.

Reklam
Reklam

Cooper hala bulunamadı.

Tucker Haçı'ın çalınması

Tucker Haçı bulunamayan değerli eşyalar arasında.1594'de bir gemi kazasında suların dibine gömülen haçı 1955'de çıkardılar. Bermuda'da 1975'de sergilenen Tucker haçı 22 karat altın ve zümrüt taşlardan oluşuyordu. İlk sergisinde kaçırılan haçın yerine replikası yani bir nevi sahtesi konuldu. Haç, yetkililer tarafından bulunamadı. Polisler haçın eritildiğine karar verdi.

Isabella Stewart Gardner Müzesi soygunu

ABD'nin Boston şehrinde bulunan bu önemli müzede yapılan soygun dünyanın en büyük soygunlardan biri olarak tarihe geçti.
17 Mart 1990'da gerçekleşen soygunda polis kıyafetli iki adam müzeye girerek güvenlik görevlilerini etkisiz hale getirdi ve 13 parça tabloyu kaçırdı. Tabloların değeri toplam 300 milyon dolar ediyordu. Üzerinden 25 yıl geçen soygunun failleri hala yakalanamadı. Polis soygunla ilgili gerçek bilgi verenlere 5 milyon dolarlık ödül vereceğini açıkladı. Aklınızda bulunsun.

Reklam
Reklam

Diğer tarihi müze soygunlarına bakmak için tıklayınAntwerp Elmas'ının çalınması

2003'de Antwerp kentinde gerçekleşen bu hırsızlık olayı yakın tarihlerde damgasını vuran türden. Belçika'nın elmas başkenti olarak anılan şehrin merkezlerinin birinden 100 milyon dolar değerinde elmas çalındı. Isı dedektörleri, sismik sensörler ve 100 milyon kombinasyonlu profesyonel kilitlere rağmen soyulmasına engel olunamadı. Hırsızlardan biri olan Leonardo Notarbartolo yakalansa da arkadaşların yerini asla söylemedi. Şartlı tahliye olan hırsızımız film haklarının parasını yemekle meşgul. Fortaleza çetesinin tünel kazarak gerçekleştirdiği banka soygunu

2005'de Brezilya'da gerçekleşen soygunda Fortaleza çetesi, evden, büyük bir banka olan Banco Central'a büyük bir tünel kazdı (resimdeki tünel) Çalışmalar biter bitmez geç saatlerde bankaya sızan çete 65 milyon dolarla birlikte kayıplara karıştı. Kiralık işçilerle yapılan banka soygunu

Aralarından en sevdiğim senaryo kesinlikle bu oldu.
Tamamen kendi başına bir hırsız olan ve Amerika'nın Seattle'ın kentinde yaşayan bir vatandaş gazeteye işçi aranıyor diye ilan verir. Kısa zamanda ne olduğundan habersiz olan işçiler bulunur ve ardından adam tarafından işçi önlükleri verilir. Vatandaşımız işçileri bankanın oraya yollar ve çalışıyor süsü verdirtir. İşçilerin arasında olan hırsızımız kaza kaza en sonunda bankaya bir şekilde ulaşır ve herkesin içinden para yüklü kasalarla çıkarak arabasına biner ve ortadan yok olur. Vatandaşımız bu kadar zekaya rağmen DNA'sını bırakır ve Anthony Curcio adında olduğu anlaşılarak yakalanır. Bu senaryo bana biraz Zor Ölüm 3'de patlama sonrası iş makineleriyle yapılan soygunu hatırlattı.

Reklam
Reklam

Kaynaklar: [1] , [2]