'Tarihe Gülümseyen Mersin' Projesiyle Şehrin Çehresi Değişecek '

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, tarihi binaların turizme kazandırılmasının amaçlandığı 'Tarihe Gülümseyen Mersin' projesiyle kentin...

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, tarihi binaların turizme kazandırılmasının amaçlandığı 'Tarihe Gülümseyen Mersin' projesiyle kentin çehresinin değişeceğini söyledi.

Projeyle ilgili Hilton Oteli'nde gerçekleştirilen değerlendirme toplantısına katılan Güzeloğlu, proje dahilinde büyükşehir ve alt belediyelerle uzun soluklu görüşmeler yapıldığı belirtti.

Mersin'deki kültürel varlıkların restore edilerek turizme ve ekonomiye kazandırılması anlamında bir çalışma planının bulunduğunu aktaran Güzeloğlu, Mezitli ilçe sınırları içerisindeki Soli Antik Kenti için bir milyon TL ödenek ayrıldığını kaydetti.

Reklam
Reklam

Projenin uygulandığı alanın geçmiş dönemde büyük önem taşıdığını dile getiren Güzeloğlu şöyle devam etti: “Tarihte şehrin nabzının attığı, siyasetinin, ticaretinin ve ekonomisinin belirlendiği bu alanda kısa zamanda güzel şeyler olacak. Sit alanı içerisindeki tarihi valilik binasını aslına uygun biçimde yeniden ayağa kaldırıyoruz. Cumhuriyet’in kuruluşuna tanıklık eden yapının restorasyon işi tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmalar en geç 6 ay içerisinde sona erecek. Bu yapının hemen karşısında yer alan eski ziraat bankası binasının ise alt katı sergi salonu, üst katı da konser, söyleşi, kabul ve yönetim birimi olarak belirlendi. Bu binamızın yan tarafında 150 kişilik bir cep sineması yer alacak. Burada ücretsiz sanat ve çocuk filmleri gösterilecek. Mevcut kütüphane arkasında yer alan ve 1887 yılında inşa edilen yapıda da çalışmalar devam ediyor. İşlemler tamamlandığında ortaya mükemmel bir Akdeniz sosyal tesisi çıkacak. Buranın uluslararası profesyonel bir firma tarafından işletilmesini sağlamak amacıyla çalışmalarımız devam ediyor. Mülga Kültür Müdürlüğü olarak bilinen binamız ise turizm ve kültür çalışmalarının yoğunlaştığı bir yapı olarak tamamlanacak ve 2013’ün 6’ncı ayında bitirilecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: