Tarihe inekler sahip çıktı!

Kırıkkale'nin Keskin ilçe merkezindeki tarihi konağın ahır olarak kulanılıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından geçtiğimiz yıl restore edilen Keskin ilçe merkezindeki tarihi konağın ahır olarak kullanılması görenleri hayrete düşürüyor. Bakanlığın halkın vergileriyle restore ettiği konağın ahır olarak kullanılması ilçe sakinlerinin büyük tepkisini çekiyor.

HAYVAN BARINAĞINA DÖNMÜŞ DURUMDA

Yerleşiminde birbirinden önemli tarihi yapıtları barındıran Keskin’de tarihi konak büyükbaş hayvanların ahırı haline geldi. İlçenin merkezinde bulunan ve tarihi önemi olan konağın hali içler acısı. Geçtiğimiz yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restore edilerek güzel bir görünüme kavuşan tarihi konağın şimdiki hali ise Hayvan barınağına dönmüş durumda.

Reklam
Reklam

VATANDAŞ TEPKİ GÖSTERDİ

Keskin’in eski eşraflarından Servet Örnek’ten kalan tarihi konak bugünlerde büyükbaş hayvan ahırı olarak kullanılıyor. Tarihi konaktan hayvan sesleri yükseliyor ve pis koku yayılıyor. Keskin’in kültürel ve tarihsel yapısına yakışmayan bu durum karşısında ilçe halkı da isyan ediyor. Tarihi konağın amacına uygun kullanılmadığını ifade eden ilçe halkı Yetkilileri duyarlı olmaya davet ettiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: