Tarihe Saygı Ödülleri için son müracaat tarihi 26 Ağustos

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, tarihi yapıların korunmasını teşvik amacıyla düzenlediği 9. Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri'ne...

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, tarihi yapıların korunmasını teşvik amacıyla düzenlediği 9. Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri'ne son müracaat tarihinin 26 Ağustos 2011 olduğu belirtildi.
Geçmiş uygarlıklara ait mirasa hakettiği saygının gösterilmesi ve tarihi yapıların korunmasını teşvik amacı taşıyan yarışmaya katılmak isteyenler, "www.izmir.bel.tr/tarihesaygi" adresine girerek form edinebiliyor. Doldurulan formların, belediye hizmet binasının 5. katındaki Tarihsel Çevre ve Kültür Varlıkları Müdürlüğü'ne şahsen teslim edilmesi gerekiyor. Ayrıntılı bilgi, internet sitesinden ya da 293 39 84 ve 293 16 13 nimaralı telefonlardan alınabiliyor.
Bu sene yarışmaya “Tek Yapı ve Tarihi Doku Ölçeğinde Başarılı Koruma Uygulamaları” kategorisi altında yer alan "Basit Onarım", "Esaslı Onarım" ve "Emek" dallarıyla “Tarihi Yapıda Yaşam”, “Arkeolojik Sit Alanlarında Kültür Varlıklarının Korunması ve Sergilenmesine Yönelik Mekanların Oluşturulması”, “Kentsel Sit Alanlarında ve Koruma Alanlarında Yeni Uygulama”, “Tarihi Çevre ve Kültür Varlıklarını Koruma Dalında Katkı” kategorilerinde müracaat kabul edilecek. Ayrıca çocuk ve gençlerin tarihi mirasa ve çevreye duyarlılığını geliştirmek amacıyla “Tarihi ve Kültürel Miras Konulu Öğrenci Projeleri Teşvik” kategorisi oluşturuldu.
Jüri toplantısı 19-23 Eylül 2011 arasında yapılacak yarışmanın sonuçları 28 Eylül’de açıklanacak. Kazananlara, ödülleri törenle verilecek. Asil seçici kurul mimar Prof. Dr. Başak İpekoğlu, arkeolog Prof. Dr. Armağan Erkanal, mimar Yrd. Doç. Dr. A.Güliz Bilgin Altınöz, şehir plancısı Yrd. Doç. Dr. Muhammed Aydoğan, sanat tarihçisi Yrd. Doç. Dr. Emine Tok, mimar Etem Ülkütaş ve şehir plancısı Hale Yıldır’dan oluşuyor. Seçici kurul üyeliklerini ise mimar Yrd. Doç. Dr. Mine Hamamcıoğlu Turan, arkeolog Yrd. Doç. Dr. Aytekin Erdoğan, şehir plancısı Öğr. Gör. Figen Akpınar ve sanat tarihçisi Öğr. Gör. Barış Eroğlu üstlendi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz