Tarihi Asklepion Hastanesi yeniden tedavi edebilir

İZMİR (ANKA) - Psikoterapist Dr. Murat Kemaloğlu, Bergama'da bulunan, dünyanın bilinen ilk hastanelerinden "Asklepion"un restore edilerek, günümüz tıbbına kazandırabileceğini söyledi.

Asklepion'un Psikoterapi merkezi haline getirilerek, sağlık turizmine önemli katkı sunacağının altını çizen Kemaloğlu, böylelikle Türkiye'nin Suudi Arabistan'ın Hac gelirinden daha fazlasını elde edebileceğini bildirdi. Bergama'da düzenlenen 34.Uluslararası Psikoterapi Kongresi'nde "Asklepion'un Çağrısı" konulu bir konferans veren Psikoterapist Dr. Murat Kemaloğlu, Dünyanın ilk Sağlık Yurdu Asklepion'un yeniden sağlık alanına kazandırabileceğini söyledi.

Reklam
Reklam

Eski Yunan ve Roma'da tıp tanrısı "Asklepios" adına yapılan ve bulunduğu yerden Dünya'nın "kutsal eksininin" geçtiğini dile getiren Dr. Kemaloğlu, Asklepion'un biran önce restore edilip, hasta tedavi etmeye başlaması durumunda Türkiye'nin turizm gelirlerinin Suudi Arabistan'ın Hac gelirini "sollayacağını" ifade etti. Dr. Kemaloğlu, "Türkiye'nin bir yıllık turizm geliri, Suudi Arabistan'ın bir yıllık Hac gelirinden daha az. Suudi Arabistan'ın bir yılık Hac geliri yaklaşık 30 milyar Avro iken, Türkiye'nin bir yıllık turizm geliri yaklaşık 15 milyar Avro'dur. Türkiye'nin yıllık 15 milyar Avro olan turizm gelirinin yüzde 70'i Antalya'dan karşılanmaktadır. Antalya, Bergama Kralı Attalos tarafından kurulmuştur. Ve bugün Türkiye Bergama Kralı Attalos tarafından kurulan Antalya sayesinde turizm geliri elde etmektedir. İşte sırf bu yüzden bile Türkiye, artık vakit kaybetmeden Bergama'yı ve Bergama'da bulunan dünyanın ilk sağlık yurtlarından birisi olan Asklepion'u Attalos'a olan vefa borcundan dolayı restore etmelidir" dedi.

Reklam
Reklam

-"RUH HASTALIKLARININ TEDAVİSİ ASKLEPİON'DA YATIYOR"- Asklepion'da kurulacak psikoterapi merkezinde, tarihi dokusu nedeniyle "Psikodrama yöntemi" ile tedavi yapılabileceğini anlatan Dr. Kemaloğlu, "Günümüz insanının her zamandan daha çok psikoterapiye ihtiyacı var. Asklepion Sağlık Yurdu Tıp Tanrısı Aslepios adına inşa edilmiştir. Aslepion tüm dinlere hitap etmektedir. Bütün dinlerden insanlar Psikoterapi için Asklepion'a gelecektir. Asklepion Tapınakları'nda binlerce yıl önce yapılan tedavi yöntemleri günümüzde çok daha önem kazanmıştır. Sembollerin yer aldığı tedavi, örneğin ‘Yılanlı Tedavi' gibi yöntemlerin yani canlı simgelerin ışıkları vardır. Canlı simgelerle yüzleşildiği zaman iyileştirici bir etki yapar. Böyle iyileştirici yöntemleri insanlık arıyor. Günümüzde Modern tıbbın özellikle ruh üzerine tedavi edemediği hastalıklar var ve bu hastalıkların hepsinin tedavisi Asklepion'da yatıyor" şeklinde konuştu.