Tarihi binalara el konulabilecek

SAMSUN (İHA) - TBMM Bayındırlık Komisyonu Üyesi AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Demir, yeni yapılan düzenlemeyle Bakanlar Kurulu kararıyla tarihi binalara şahsa da ait olsa devlet tarafından el konulabileceğini söyledi.

Tarihi dokunun korunmasında bir ilke imza attıklarını belirten Mustafa Demir, yapılan çalışmanın Kentsel Dönüşüm Projesi çalışmalarının bir parçası olduğunu kaydetti. Yeni düzenlemeyle belediye ve İl Özel İdareleri'nin tarihi dokunun korunması amacıyla yetkilendirildiğini ifade eden Demir, "Belediye ve özel idarenin teklif etmesi durumunda Bakanlar Kurulu kararıyla tarihi binalar şahsa da ait olsa el konulabilecek. Bir zorunluluk getiriyoruz. Ya tarihi binayı sahibi restore edecek, etmiyorsa satacak ya da anlaşacak. Böylelikle binalar restore edilerek kullanıma açılacak. Bu çok ciddi bir çalışmadır. Bunun faydasını 10 yıl sonra daha iyi göreceğiz. Artık harap bir vaziyette tarihi bina görmeyeceğiz. Hepsinin tarihi dokusu korunacak. Yeni nesillere sağlam bir şekilde ulaşacak" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Demir, verilen yetkiyle ciddi çalışmaların yapılacağına inandıklarını ve halkında tarihi dokunun korunmasında gerekli duyarlılığı göstereceğine inandıklarını sözlerine ekledi.