Tarihi Bölgedeki Çukur Camisi Restore Ediliyor

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Akçeşme Mahallesi Mengüç Sokak’ta yürütülen restorasyon çalışmaları kapsamında ele...

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Akçeşme Mahallesi Mengüç Sokak’ta yürütülen restorasyon çalışmaları kapsamında ele alınan Çukur Camisi restorasyonunu yerinde inceledi.

Mengüç Sokak’ta yürütülen restorasyon çalışmalarında çok ciddi mesafe aldıklarını belirten Başkan Akyürek, sokaktaki bütün binaların cephelerinin düzenlendiğini, restorasyonların yapıldığını ifade etti. Sokağın devamında bulunan Çukur Camisi’nin restorasyon çalışmalarına da başlandığını kaydeden Başkan Akyürek, caminin restorasyonun ardından mahallenin odak noktalarından biri haline geleceğini söyledi.

Reklam
Reklam

Geleneksel Selçuklu sokaklarında cami, ticarethane, mesken, mezarlık gibi yapıların hep iç içe olduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, “Burada da aynı sistemi oluşturmuş olacağız. Yapılan restorasyonların ve sokağın korunması, vatandaşlarımızın bu konuda bilinçli olması gerekiyor. Mengüç Sokak’ta ticaretin şeklini belirleyeceğiz. Burada sadece geleneksel el sanatları ve hizmet sektörüne yönelik mekanlar bulunacak. Bölgeyi canlı tutmak için bazı sivil toplum kuruluşlarının da buraya girmesini arzu ediyoruz. Sivil toplum kuruluşlarımız buradan mekan alıp işletseler bu da şehir adına bir katkı olur” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: