Tarihi Camiler Tarihte Kalmasın

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, anıtsal değeri bulunan camilerin özgün dokularının korunabilmesi amacıyla il ve ilçe müftüleri...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, anıtsal değeri bulunan camilerin özgün dokularının korunabilmesi amacıyla il ve ilçe müftüleri ile bilgilendirme toplantısı düzenledi. 'Tarihi Camileri Koruyalım Projesi' kapsamında bu yıl ikincisi gerçekleşen toplantıda, bu konuda atılacak adımlar belirlendi.

Antikkapı Toplantı Salonu’nda gerçekleşen bilgilendirme toplantısına Kocaeli İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, Büyükşehir Belediyesi Tarihi Mekanlar ve Kent Estetiği Şube Müdürü Volkan Şenel, ilçe müftüleri ve müftülüklerde görevli teknik personel ve tarihi camilerin görevlileri katıldı. Toplantıda tarihi camilerin korunması adına gelecekte yapılabilecek çalışmalar ve bu yolda atılması gereken adımlar ile ilgili bilgi alışverişinde bulunuldu. Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı Tarihi Mekanlar ve Kent Estetiği Şube Müdürü Volkan Şenel, Tarihi Camileri Koruyalım Projesi’ni çok önemsedikleri ifade ederek Kocaeli’deki anıtsal değeri bulunan camiler hakkında bilgi verdi. Tarihi camilerdeki restorasyon, basit bakım, onarım işlerinde uyulması gerekenler hakkında da bilgi veren Şenel, bu kurallara uyulmaması halinde bu camilere ait özelliklerin yitirilebileceğinin altını çizdi.

Reklam
Reklam

Kocaeli İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu ise Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği projenin önemine değinerek bu serelere sahip çıkılması gerektiğini ifade etti. Sönmezoğlu, İl Müftülüğü olarak projenin her zaman destekçileri olacağının altını çizerek, “Bundan sonra hassasiyetlerimiz artacaktır. Büyükşehir Belediyesine bu konudaki hassasiyetine teşekkür ederiz” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: