Tarihi Çarşıda Bıçaklar Kurbanlıklar Için Bileniyor

ŞANLIURFA (A.A) - Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Şanlıurfa'da tarihi Haşimiye Meydanı'ndaki Bıçakçılar Çarşısı'na yoğunluk yaşanıyor.

ŞANLIURFA (A.A) - Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Şanlıurfa'da tarihi Haşimiye Meydanı'ndaki Bıçakçılar Çarşısı'na yoğunluk yaşanıyor.

Kentteki vatandaşların yanı sıra yerli ve yabancı turistlerin sıkça ziyarette ettiği çarşıda, son günlerde Kurban Bayramı telaşı yaşanıyor.

Özellikle kent merkezindeki kasaplar ve ilçelerden gelen çok sayıda vatandaş, çarşıda bıçaklarını biletiyor ve ihtiyaçları olan bıçak, satır, çengel ve bıçak bilemek için kullanılan aletler satın alıyor.

Söz konusu çarşıda yıllardır bıçak imalatı ve satışı yapan Mehmet Abacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla vatandaşların çarşıya gelerek bıçaklarını bilettirmeye başladığını söyledi.

Reklam
Reklam

Bayram öncesinde yoğunluk yaşandığını anlatan Abacı, ancak geçen yıllara oranla yine de bıçak satışlarının bekledikleri düzeyde olmadığını ifade etti.

-"Bıçaklar artık daha sağlam"

Abacı, daha önce zor şartlarda elle yaptıkları bıçakları teknolojinin gelişmesiyle artık makinelerle yaptıklarını dile getirdi.

Çeyrek asrı aşkın süredir, çarşıda bıçakçılık mesleğiyle uğraştığını anlatan Abacı, "Eskiden bıçakları elle yapardım, çok zor oluyordu. Demiri bilek gücüyle işleyerek bıçak, satır haline getirirdim. Bugün makineler gelişti, artık çoğu işi onlarla yapıyoruz. Böylece bıçaklar daha sağlam olmaya başladı" diye konuştu.

Çarşıda 36 yıldır bıçak imalatı yapan Mehmet Kama ise Avrupa çeliğiyle Şanlıurfa'ya has bıçaklar ürettiklerini belirterek, Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla işlerin yoğunlaştığını, gün içerisinde yaklaşık 200 bıçak bilediklerini kaydetti.

Muhabir: Yasin Dikme / Sevil Çelik

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz