Tarihi Çarşıya Modern Bina

Tokat'ta, tarihi eserlerin yoğunlukta olduğu Sulu Sokak Çarşısı'na yapılan modern Vakıf İş ve Kültür Merkezi...

Tokat'ta, tarihi eserlerin yoğunlukta olduğu Sulu Sokak Çarşısı'na yapılan modern Vakıf İş ve Kültür Merkezi dikkat çekiyor.

Sulu Sokak Çarşısı’na Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından yaklaşık 2 milyon TL’ye ihale edilerek yaptırılan Vakıf İş ve Kültür Merkezi inşaat çalışmalarının yüzde 80’i bitti. Yaklaşık 1 yıldır adeta kaderine ter edilmiş şekilde bekleyen bina görenlerin tepkisine yol açıyor. Vatandaşlar müzenin karşısında araçların park yeri haline gelen toz toprak içindeki alanın biran önce amacına uygun olarak değerlendirilmesi bekliyor. Vakıflar Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise yeni yapılacak ihaleyle inşaat çalışmaları ve çevre düzenlenmesini bitirilerek bu yıl içerisinde binanın açılışını yapılacağını kaydetti.

Reklam
Reklam

Öte yandan Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da Tokat ziyaretlerinde tarihi binaların arasındaki modern binayı eleştirerek, “Arastalı Bedesten ve Yağbasan Medresesi’nin karşısında bu modern mimariden çok hoşlanmadığımı söylemek istiyorum” demişti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: