Tarihi Çarşıya 'uzay Çatı' Yapılıyor

Adıyaman Belediyesi tarafından hazırlanan ve Şanlıurfa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından onaylanarak ihale...

Adıyaman Belediyesi tarafından hazırlanan ve Şanlıurfa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından onaylanarak ihale edilen Uzay Çatı Projesi başlıyor. Tarihi Oturakçı Pazarı'nın üzerine yapılacak olan 'uzay çatı' için, müteahhit firmaya yer teslimi yapıldı.

Müteahhit firmaya yer tesliminin yapılmasının ardından, Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ve müteahhit firma yetkilileri, tarihi Oturakçı Pazarı'nda incelemelerde bulundu.

Büyükaslan, Oturakçı Pazarı'nda daha önceden alt yapı ve üst yapı sorunlarının olduğunu ve alt yapı sorunlarının giderildiğini belirterek, üst yapı noktasında uzay çatı yapmak için proje hazırlandığını söyledi. Hazırlanan projenin onaylanmasının ardından çalışmalara başlandığını aktaran Büyükaslan, "İki ay önce yapılan ihaleyle firmaya yer teslimi yaptık. Tarihi Oturakçı Pazarı'nın üzerinin kapatılmasıyla ilgili çalışma başlatıldı. Üç etapta çalışma yürütülecek. Daha önceden söz verdiğimiz gibi sözümüzü yerine getirdik fakat gecikme meydana geldi. Bu gecikmelerin nedeni var. Tarihten beri cazibe merkezi olan Oturakçı Pazarı tekrar cazibe merkezi olacak. Işıklandırmaları, görsel sanat yanlarıyla cazibe merkezi olacak. Eski fonksiyonunu kaybeden çarşı, eski gününe kavuşacak" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: