Tarihi Cendere Köprüsü'nün yanındaki molozlar kaldırıldı

Adıyaman’ın Kahta ilçesindeki tarihi Cendere Köprüsü'nün bitişiğinde bulunan molozlar AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner'in...

Adıyaman’ın Kahta ilçesindeki tarihi Cendere Köprüsü'nün bitişiğinde bulunan molozlar AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner'in girişimleriyle kaldırıldı. Metiner, şehirdeki tarihi dokuya sahip çıkma adına çeşitli çalışmalar başlattıklarını söyledi.

Tarihi köprünün hemen yanında bulunan molozların yarattığı çirkin görüntü geçtiğimiz günlerde basına yansımıştı. Haberler üzerine AK Parti Adıyaman Mehmet Milletvekili Metiner, Şanlıurfa Çevre Orman Bölge Müdürlüğü'nü arayarak Müdür Yardımcısı Ziya Polat ile görüşüp tarihi yapının bitişiğindeki molozların kaldırılmasını istedi. Metiner'in girişiminden sonra Kahta'ya gönderilen iş makinaları ile aynı gün içerisinde Cendere Köprüsü'ndeki molozları kaldırıldı.

Reklam
Reklam

Konu ile ilgili bir açıklama yapan AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner, "Kahta ilçemiz dünyada eşi benzeri bulunmayan tarihi değerlere sahiptir. Bu tarihi eserlere sahip çıkmak hepimizin görevidir. 2 bin yıllık tarihe sahip ve bir hazine değerinde olan köprünün yakınında çirkin görünümlü molozların bulunması çok büyük bir ayıptır. Konuyu basından öğrendim. İlgili Bölge Müdürlüğü yetkilileri ile görüşüp molozların hemen kaldırılmasını sağladık. Basınımızın duyarlılığına da teşekkür ediyorum.” dedi.

Metiner, "Karakuş Tümülüsü, Cendere Köprüsü, Eskikahta Kalesi, Arsemia Kalesi, Nemrut Dağı ile ilçedeki tescil edilmemiş bütün tarihi değerlerimize sahip çıkacağız. Özellikle Kahta'da henüz tescil edilmemiş birçok tarihi yerin turizme kazandırılmasına çalışacağız. Kahta'da turizmi canlandırmak için başlattığımız turizm seferberliği devam ediyor. Bu amaçla Nemrut Dağı'na 800 metre mesafede 2 bin metrekare kapalı alana sahip bir Hizmet Evinin inşaatını geçen yıl başlattık. İnşaatın büyük bir kısmı tamamlandı. Hizmet Evi bitince Nemrut Dağı'na gelecek olan yerli ve yabancı turistler için büyük bir rahatlık sağlanmış olacaktır. Hizmet Evi 500 kişiye hizmet verecek kapasiteye sahip olacaktır. Burada sergi salonu, Kommagene medeniyetinin arşivi, konferans salonu, dinlenme mekanı ve büyük bir otopark yer alacaktır. Bunun yanında Eski Kahta Kalesi'nin korunması amacı ile onarım çalışmaları geçen yıl başlatıldı. Hava muhalefeti nedeniyle çalışmalar durduruldu. Havaların düzelmesinden sonra çalışmalar devam edecek. Standartların altında hizmet veren Adıyaman Havaalanı’nın genişletme ve düzenleme çalışmaları da devam ediyor. Teknik binalar tamamlanıp hizmete girdi. Havaalanı pisti genişletildi. Daha önce tek uçak için yapılan park alanı genişletilerek 5 uçağın park edebileceği bir park alanı yapıldı." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz