Tarihi çınarlara kışlık bakım yapılıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Parklar ve Bahçeler Şube Müdürlüğü, şehir...

Bursa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Parklar ve Bahçeler Şube Müdürlüğü, şehir genelindeki 16 bin ağaçta budama çalışması başlattı.
Yol kenarları ve park alanlarındaki ağaçlar ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden izni alınan yaklaşık 150 tarihi çınarı kapsayan çalışma, mart ayı sonuna kadar devam edecek. Çalışmayı, uzman personeli eşliğinde sürdüren Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Parklar ve Bahçeler Şube Müdürlüğü, budama faaliyetleri esnasında olası kazaların önüne geçebilmek için ise etkin iş güvenliği önlemleri alıyor. Bu kapsamda, budama çalışmalarında bulunan kurum işçileri ile yüklenici firmanın işçilerine kesici ve delici darbeleri etkisizleştiren iş kıyafeti, eldiven, bot ve çizme tedariği sağlıyor. Avrupa Birliği (AB) İş Güvenliği kriterlerine uygun normlar çerçevesinde sürdürülen çalışma, ağaçların, dinlenme devresi olan kış aylarını, daha güçlü geçirmelerini amaçlıyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz